Site Logo

News

Najduža špaga na svijetu okuplja sportaše i građane!

  • 7 May, 2018./ News

Da će ovogodišnji Svjetski kup u gimnastici DOBRO World Cup Osijek obilovati mnogobrojnim događanjima zabavnog i sportskog karaktera, bilo je jasno već prije desetak dana kada su se Robertu Seligmanu na otvorenom treningu u osječkom Drvenparku pridružili mnogobrojni odrasli i djeca, a u okviru nedavno održane konferencije za medije organizatori su najavili i niz drugih atraktivnih događanja kako za najmlađe, tako i za one starije.

Prva sljedeća na redu je Najduža špaga na svijetu i to 12. svibnja u 18.00 sati na Promenadi (kod osječkog Pješačkog mosta). Svoju premijeru Najduža špaga je imala prošle godine u okviru koje se okupilo čak 450 sportaša i rekreativaca koji su „načinili“ čak 600 metara dugu ljudsku gimnastičku špagu!

Video sa prošlogodišnjeg izdanja Najduže špage na svijetu možete pogledati na linku: https://www.youtube.com/watch?v=a4Cg-B4RbEI

Ove godine organizatori se nadaju još većem odazivu, ne samo osječkih, nego sportskih klubova iz cijele regije kako bi zajedno poslali poruku da je najvažnije – sudjelovati!

„Prošle godine smo bili oduševljeni odazivom klubova i sportaša rekreativaca koji su svojim nastupom u Špagi pomogli nam da javnosti prenesemo poruku o važnosti uvažavanja i sudjelovanja u sportu građanstva svih dobnih skupina. Ove godine potrudit ćemo se organizaciju ovog najavnog događanja DOBRO World Cupa Osijek podići na još veću razinu i iz Osijeka poslati najljepšu sliku širom Lijepe naše, ali i šire“, istaknula je Ivana Maltašić, koordinator aktivnosti Svjetskog kupa u gimnastici.

Već sada sudjelovanje na Najdužoj gimnastičkoj špagi na svijetu potvrdili su brojni klubovi iz Slavonije i Baranje, a organizatori se nadaju i velikom odazivu sportskih rekreativaca svih dobnih skupina koji će samo trebati doći i uključiti se u gimnastičku špagu.

Svi zainteresirani za sudjelovanje u ovom velikom sportskom događaju trebaju se pojaviti na Promenadi (kod Pješačkog mosta) u subotu (12. svibnja) u 18.00 sati.

Također, organizatori pozivaju sve one koji žele volontirati na Špagi i na taj način biti dio organizacije ovog eventa da svoju prijavu pošalju do 8. svibnja (LINK ZA PRIJAVU: http://osijekgym.com/volonteri/).

 

Latest News