Site Logo

Novosti

Ana Đerek: „Veselim se Osijeku!“

  • 15 May, 2019./ Vijesti

Ana Đerek, naša olimpijka te jedna od ponajboljih hrvatskih gimnastičarki, nakon prošlogodišnjeg propuštanja DOBRO World Cup Osijek uslijed ozljede, ove se godine u Gradski vrt vraća u punome sjaju.

Iza Ane je vrlo dobar početak sezone – nastup na Svjetskim kupovima u Bakuu i Dohi, te nastup na Europskom prvenstvu koje je prošlog mjeseca održano u poljskom Szczecinu. 20-godišnja Splićanka u Gradskom će vrtu nastupiti u svoje dvije najjače discipline – gredi i parteru, a što je pripremila domaćoj publici, najbolje će predstaviti ona sama.

Osijek je prvo natjecanje nakon Europskog prvenstva. Što to znači za tebe, a što za nastavak sezone?

Teško je reći. Prvo natjecanje nakon Europskog prvenstva znači da sam već dosta i umorna (šala, naravno), ali i da sam spremna za nove izazove i dobre rezutlate. Za nastavak sezone svako uspješno odrađeno natjecanje dobar je korak naprijed, pa se nadam da će tako biti i u Osijeku.

Što bi rekla, po čemu je Osijek za tebe poseban? Zašto se voliš vraćati ovdje?

Osijek je za mene poseban zbog publike, naravno – zbog toga se ponajviše volim ovdje vraćati. Iako sam se natjecala na velikim natjecanjima i u dvoranama diljem svijeta, ovakvu atmosferu sam doživjela samo na našem Svjetskom kupu u Osijeku. I to je zbilja nešto posebno.

Koliko si puta do sada nastupila u Osijeku i koja ti je najdraža uspomena od tamo?

U Osijeku sam do sada nastupila dva puta – 2015. i 2017 godine. Na svom prvom Svjetskom kupu u Osijeku osvojila sam peto mjesto na parteru, dok sam dvije godine kasnije bila šesta. Prošle sam godine morala preskočiti to natjecanje, kao i brojna druga, stoga mu se ove godine baš posebno veselim – i to će biti moja posebna uspomena!

Što spremaš za Svjetski kup u Osijeku?

U Osijeku se natječem u svojim standardnim disciplinama – na gredi i na parteru, a vježbe koje pripremam iste su one koje sam prije mjesec dana izvodila na Europskom prvenstvu u Poljskoj.

Što možeš reći o konkurenciji koja će biti u Osijeku? Što publika može očekivati?

Pretpostavljam da će konkurencija biti jaka kao i svake godine do sad i mislim da je jedan od glavnih razloga za to svarno super organizacija samog natjecanja te da se natjecatelji zbog toga iz godine u godinu vraćaju u Osijek. Publika može očekivati vrhunsku gimnastiku i dobru zabavu, naravno.

Sve informacije o natjecanju, čija će se finala održati u dvorani Gradski vrt od 25. i 26. svibnja, možete pratiti i na www.osijekgym.com, kao i na Facebook i Instagram profilima natjecanja, Gimnastičkog kluba Osijek-Žito te Hrvatskog gimnastičkog saveza. Dodajmo kako je osim sportskog programa, najavljen i bogat zabavni program u sklopu FEELGOOD WEEKEND Festivala na kojemu će nastupiti Neno Belan&Fiumens (petak, 24. svibnja) te Massimo (subota, 25. svibnja).

 

 

Posljednje novosti