Site Logo

Novosti

Benović: Bio sam u bolnici, vraćam se večeras ponovo, ali nastupit ću u finalu ako treba i bez uha

  • 6 April, 2024./ Vijesti

Hrvatska će imati 9 finala na 15. DOBRO World Cupu u Osijeku! Nakon jučerašnjih 6, danas, drugog kvalifikacijskog dana u dvorani Gradski vrt, borbe za medalje izborili su naš srebrni olimpijac Tin Srbić na preči, Aurel Benović na preskoku i Tina Zelčić na gredi.

Bio je to novi uspješan dan za hrvatsku gimnastiku koja je odradila 3 od 3, a gimnastičare je u Osijeku danas pratio i predsjednik Svjetske gimnastičke federacije (FIG) Morinari Watanabe u društvu predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatka Mateše i predsjednika Hrvatskog gimnastičkog saveza Marija Možnika.

Aurel Benović nakon jučerašnje najbolje ocjene na parteru danas je još jednom očitao lekciju konkurenciji na preskoku. Nedjeljno finale izborio je s velikih 14.775 (5.6 i 5.2 start; 14.800 i 14.750) što je njegov osobni rekord na ovoj spravi.

“Presretan sam kako sam odradio oba skoka danas. Oba su bila na visokoj razini. Prvi je bio jako dobar, start 5.6, visoka ocjena od 14.800. drugi skok sam išao 5.2, u potpunosti sam ga ukopao i dobio 14.750. Prosječna ocjena je na kraju moja najveća u karijeri”, zadovoljno je pričao 23-godišnji Osječanin nakon 20. izborenog finala u karijeri i 6. u Osijeku.

“Ostvario sam ono što sam priželjkivao – da sva četiri dana nastupam u svom gradu.”

Iako, današnji nastup poprilično mu je visio u zraku. Naime, Aurel je morao hitno u bolnicu zbog apscesa iza uha.

“U zadnjih nekoliko dana pojavila mi se neka nakupina iza uha, zbog toga me boli i vrat i imam sada problema s time. Večeras ću nakon ždrijeba otići u bolnicu to riješiti. Ne smijem više čekati. Nadam se da će to biti sve OK. Dogovorio sam se s trenerom da je najbolje to odmah odraditi i ne čekati predugo. Mislili smo pričekati do ponedjeljka, dok ne prođu finala, ali može se nešto zakomplicirati. Liječnici su rekli da ću moći nastupiti u finalima. Dobit ću flaster preko uha koji će to sve štititi i vjerujem da će sve biti OK. Ma, u Osijeku bih nastupio i bez uha, bez ruke, noge”, kroz smijeh je poručio bivši viceprvak Europe na parteru.

“Dat ću sve od sebe da sutra budem spreman za medalju”.

A isto je za nedjeljnu borbu na preči obećao aktualni prvak Europe i viceprvak svijeta Tin Srbić koji je finale izborio s 5. ocjenom kvalifikacija, 13.450 (start 5.2). Uvjerljivo najbolji bio je Chia-Hung Tang s nevjerojatnih 15.100 bodova (6.3).

“Mislim da su svi mogli vidjeti da nisam napravio ono što ja inače pokazujem. Bilo je to malo čupavo. Još od Svjetskog kupa u Bakuu imam problema s elementom prije saskoka, s “Adlerom”, kao da sam izgubio osjećaj za njega i u jednom trenu više ga ne znaš napraviti kako treba. Znaš, ali loše. To me jako muči zadnja dva tjedna i vjerojatno mi je glava malo u tom elementu, a ja prije njega imam još 8 elemenata. Možda sam zato krenuo tako čupavo, ali iščupao sam se. Na kraju je taj element bio najbolji od svih koje sam izveo, osim saskoka. Ali dobro, nekad se moraš i na taj način progurati u finale, s time sam sretan, s izvedbom nisam. Ipak, sreću nekad i sam malo izazoveš. Borio sam se do kraja, ukopao saskok… Ova početna ocjena nema veze s onime što ja inače radim, to se sada tako dogodilo.”

Tin će u nedjelju biti u čak 8. osječkom finalu i 32. u karijeri. Uz Gradskog vrta ima čak 4 zlata i 2 bronce.

“Sad sam poslije nastupao otišao u dvoranu za trening i bez problema odradio pola vježbe sa startom 6.3. To ću raditi u nedjelju, to je vježba za Olimpijske igre u Parizu i moram je ovdje probati. U jako dobroj sam fizičkoj formi, samo treba stvari mentalno posložiti i to će biti dobro. Probat ću se u nedjelju skockati da napadnem Tajpejca koji je ne u formi života, nego ne znam ni kako se to uopće zove. Odrađuje jako teške vježbe kao od šale. On je izvanzemaljac. U nedjelju mi je cilj da se skockam i pokažem ono što stvarno znam i mislim da se možemo nas dva pofajtati”, najavio je Tin.

Nakon prošlogodišnje bronce, Tina Zelčić drugu godinu zaredom bit će u prilici za postolje. Unatoč padu s grede, uspjela je s osmom ocjenom (11.500; 4.6) uloviti nedjeljno finale.

“Dogodio se pad na samom kraju vježbe, strepila sam hoću li ući u finale ili ne, a kako sam nastupala posljednja, odahnuli smo kad smo vidjeli ocjenu. Sretna sam što ću ipak imati priliku nastupiti i u nedjelju i popraviti dojam. Nadam se da će dvorana biti puna i dati nam još više motiva za nastupe”, poželjela je Zelčić.

Večeras od 20.30 u sklopu FeelGood Weekenda najbolji gimnastičari u Osijeku u Parku kralja Petra Krešimira IV. sudjelovat će na javnom izvlačenju startnih brojeva za finale.

Podsjetimo, sutra će od 15 sati uz izravan prijenos na HRT 2 Hrvatska imati 6 finalista – Aurela Benovića na tlu, Filipa Udea i Marka Samboleca na konju s hvataljkama, Tijanu Korent na preskoku te Saru Šulekić i Sofiju Mešter na dvovisinskim ručama.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajnama ispred dvorane Gradski vrt po cijeni od 5 (jednodnevna) i 8 eura (dvodnevna), a djeca do 12 godina imaju slobodan ulaz.

 

#DWC2024 #GradOsijek #OBŽ #VisitOsijek #VisitSlavonijaBaranja

#CroatiaFullOfLife #MINTS #ŽitoGrupa #HEP #JANAF #Europlakat

#hotelosijek #spieth

Posljednje novosti