Site Logo

Novosti

DOBRO World Cup i FEELGOOD WEEKEND od 25. do 27.5. u Osijeku

  • 3 May, 2018./ Vijesti

Deseti po redu Svjetski gimnastički kup, koji ove godine nosi naziv DOBRO World Cup Osijek po brandu glavnog sponzora „Žito grupe“ okupit će neke od najboljih svjetskih gimnastičarki i gimnastičara iz 30 zemalja svijeta.

Osječko natjecanje koje će se od 24. do 27. svibnja održati u dvorani Gradski vrt biti će ponovno jedno od najmasovnijih i najkvalitetnijih od svih devet ovogodišnjih etapa Svjetskog kupa. Doznali smo to na press konferenciji koja je održana u Restoranu Crna svinja u Čepinu na kojoj su sudjelovali Vladimir Mađarević, sportski direktor DOBRO World Cup Osijek, Stevo Tkalčec, predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza, gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić, Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, Marko Pipunić, direktor Žito grupe, glavnog pokrovitelja natjecanja, Krešimir Šamija zamjenik državne tajnice Središnjeg državnog ureda za šport te Dubravko Šimenc, proslavljeni vaterpolist danas voditelj Odjela za strateške marketinške projekte Hrvatske turističke zajednice.

Osim natjecanja, za vrijeme DOBRO World cupa bit će održano niz priredbi kojim će se građanima Osijeka još više približiti vrhunski sportaši, a sve goste upoznati s bogatom turističkom ponudom Grada Osijeka. Tako će se tijekom vikenda održati FEELGOOD WEEKEND, Gastro&Wine&Music Festival. U osječkom Parku Kralja Petra Krešimira IV, nakon kvalifikacijskih natjecanja u petak, 25. svibnja, po uzoru na skijaški Svjetski kup i Snježnu kraljicu, bit će održano javno izvlačenje startnih brojeva u svih deset disciplina finala koja su na rasporedu u subotu i nedjelju (26. I 27. svibnja). Nakon izvlačenja na kojem će nazočiti svi finalisti, nastupit će grupa S.A.R.S., a sve će biti u urbanom lounge ugođaju s upaljenima lampionima i garniturama za sjedenje s velikim jastucima. Dan kasnije (26. Svibnja), na istom mjestu, nakon prvoga finalnog dana u Gradskom vrtu, sve nazočne zabavljati će grupa The Frajle.

Vladimir Mađarević, sportski direktor Dobro World Cup Osijek:
Osijek je jedna od devet ovogodišnjih etapa Svjetskog kupa uz Melbourne, Baku, Dohu, Koper, Mersin, Szombathely, Pariz i Cottbus. Kako se radi o jubilarnom desetom izdanju odlučili smo se za posebnja iznenađenja za sve sportaše, ali i sve goste Osječana koji će doći posjetiti grad za vrijeme natjecanja. Želimo se prikazati ne samo kao uspješni organizator sportskih natjecanja, nego i kao grad koji će privlačiti ljude. Sa svim događanjima oko gimnastike u gradu cilj nam je povezati vrhunske gimnastičare i obične građane koje na ovaj način želimo predstaviti.

Stevo Tkalčec, predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza:
Želim se zahvaliti Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji što su svih ovih godina dali podršku ovom natjecanju bez obzira na vremena u kojima se nalazimo. Svjetski kup u Osijeku je postao najbolje organizirano gimnastičko natjecanje na ovoj razini u svijetu. Hrvatski gimnastički savez je s njim dobio respektabilno mjesto i samim dobivanjem organizacija priredbi i što smo niz godina organizatori u našoj zemlji Svjetskog kupa. Zahvalio bih se i Središnjem državnom uredu za šport i Hrvatskoj turističkoj zajednici koji su na temelju odluke Vlade Republike Hrvatske dali podršku u orgnaizaciji ovogodišnjeg DOBRO World Cupa Osijek.

Marko Pipunić (direktor Žito grupe, glavnog pokrovitelja natjecanja):
–  U fokusu naše tvrtke nisu samo sportska natjecanja, nego velike priredbe poput ovoga Svjetskog kupa doživljavamo kao mogućnost spoja gospodarstva, kulture i sporta što je uobičajeno u svijetu. Mi tako nešto radimo u našoj zajednici. Ljudima s organiziranjem ovakvih događanja pokušavamo poboljšati kvalitetu života. Svi koji dođu vjerujem kako će ponijeti puno lijepih doživljaja. Tijekom Svjetskog kupa u gradu će u tjedan dana biti oko 2.500 noćenja što nije zanemarivo. Dolaze nam delegacije iz 30 zemalja i ako budemo se znali prezentirati onda će oni u svoje zemlje ponijeti lijepu priču.

Ivan Vrkić, gradonačelnik Osijeka:
Ovo je sjajna prilika da kroz vrhunski sport pokažemo svi skupa koliko vjerujemo u svoju zajednicu. Ovo je događaj od posebne vrijednosti za naš grad, a za njegovu desetu obljetnicu, Grad je pomogao organizaciji s 240 tisuća kuna. Neizmjerno sam zahvalan gospodinu Marku Pipuniću, koji ulaže u sport i koji je primjer svima kako se treba ponašati gospodarstvenik koji vodi računa o cijeloj svojoj zajednici. Vjerujem da će za vrijeme Svjetskog gimnastičkog kupa u svijet otići percepcija kako Grad ne izumire nego kako ima svoju perspektivu.

Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije:
Organiziranje Svjetskog gimnastičkog kupa uz pokroviteljstvo tvrtke Žito smatram društveno odgovornim ponašanjem. Ovakva velika događanja smatram kako mogu pokazati kako Osječko-baranjska županija ima veliki turistički potencijal tijekom cijele godine. Doći će predstavnici 30 zemalja svijeta, u još više zemalja otići će slika iz Gradskog vrta, a vjerujem da će svi gosti upoznati i Grad Osijek i ostala mjesta u Osječko-baranjskoj županiji. Smatram kako Svjetski gimnastički kup jedan od tri priredbe u kojima možemo biti prepoznatljivi u cijelom svijetu i zato Osječko-baranjska županija podržava ovakve priredbe.

Krešimir Šamija, zamjenik državne tajnice Središnjeg državnog ureda za šport:
U ime državne tajnice za šport i najuspješnije sportašice Hrvatske Janice Kostelić želim prenijeti pozdrave i zahvaliti gradonačelniku, županu, gospodinu Pipuniću iz tvrtke Žito, predsjedniku Hrvatskog gimnastičkog saveza te organizatorima Svjetskog gimnastičkog kupa. Od njegove organizacije očekujemo pozitivan utjecaj na razvoj gimnastike kao bazičnog sport koji je temelj kurikuluma od predškolskog odgoja do fakultetskog doba. HGS ima niz projekata koji populariziraju gimnastiku kao temelj svih sportova i temelj nastave Tjelesno zdravstvene kulture. Svjetski gimnastički kup jedan je od 12 događaja koji se zasad financira od strane Središnjeg državnog ureda za šport. Veseli me i interes i prepoznavanje poduzetnika za ulaganje u sport, a mjesto na kojem se nalazimo pokazuje prekrasne slike Slavonije koje će krajem mjeseca vidjeti mnogi. Na samom natjecanju našim sportašima želim puno sreće i nadam se nastavku uspjeha naših gimnastičara koji su već proslavili našu zemlju.

Dubravko Šimenc, voditelj Odjela za strateške i marketinške projekte Hrvatske turističke zajednice:
Hrvatska turistička zajednica je prepoznala ovako kvalitetan međunarodni sportski događaj i podržavamo ih od Snježne kraljice pa do nedavnog biciklističkog Tour of Croatia, koja je također krenula iz Osijeka. Nakon Svjetskog gimnastičog kupa, uskoro će se u Osijeku organizirati i Pannonian challenge, a ubrzo će uoči puta na Svjetsko prvenstvo u Rusiju ovdje gostovati i hrvatska nogometna reprezentacija. U projektu „Sportska Hrvatska“ od ove godine se nalazi Hrvatski gimnastički savez jer je Hrvatska turistička zajednica prepoznala kako u povećanju od devet posto dolazaka više turista nego li lani u ovom dijelu godine sigurno svoj doprinos dao je i sport i sportske priredbe. Osijek kao sportski grad može pridonijeti u promidžbi hrvatskog turizma posebice u predsezoni. Slavonija nema more, ali ima veliku gostoljubivost i simbiozu svih čimbenika koji mogu pokazati što ovaj dio Hrvatske može ponuditi.

Posljednje novosti