Site Logo

Novosti

DOBRO World Cup u misiji spajanja sporta i turizma

  • 28 May, 2021./ Vijesti

Iako je najveći grad i urbano središte cijele Slavonije, Osijek uistinu pruža jednu toplu i ugodnu atmosferu svim generacijama, a sportaši i turistički posjetitelji uvijek mu se rado vraćaju jer pruža savršenu kombinaciju gradskog doživljaja u laganijem ritmu, bez puno stresa koji je prisutan u velikim urbanim sredinama.

DOBRO World Cup, službena etapa FIG svjetske gimnastičke karavane, za nešto manje od 2 tjedna dočekat će u Osijeku po dvanaesti put ponajbolje hrvatske, europske, ali i svjetske gimnastičare te sportsku, ali i turističku sliku Grada na Dravi putem malih ekrana, ali i društvenih mreža prenijeti širom Hrvatske, ali i globalno.

Organizacija velikih sportskih evenata, pogotovo kada okuplja natjecatelje i timove iz cijelog svijeta, nužno treba podršku turističkih institucija svih razina jer sa sobom nosi i veliku priliku turističke promocije grada i regije domaćina u širim međunarodnim okvirima.

„DOBRO World Cup jedna je od tri TOP sportske manifestacije koja se organizira u Osijeku i definitivno pozicionira Osijek na svjetsku sportsku kartu. Sportska manifestacija ovog ranga, važna je za Osijek i turizam naše destinacije, obzirom da se radi o višednevnoj manifestaciji koja uz veliki broj sudionika iz preko 30tak zemalja privlači i mnoge gledatelje, pa tako generira i veći broj noćenja, ali i značajnu vanpansionsku potrošnju. Za vrijeme održavanja DOBRO World Cupa vlada jedna posebna pozitivna energija u gradu gdje se svi osjećaju dobro, stoga nam je želja da gimnastički timovi iz Osijeka ponesu pozitivne uspomene na cjelokupni doživljaj i da im Osijek ostane u srcu kao grad koji će ih uvijek dočekati raširenih ruku“, svoje dojmove o eventu prenijela je direktorica Turističke zajednice Grada Osijeka, Tajana Rogulja.

Vrhunska organizacija i velika medijska prisutnost svih aktivnosti koje se odvijaju uz DOBRO World Cup povećavaju vidljivost Osijeka, ali i Osječko-baranjske županije kao zanimljive i konkurentne sportsko – turističke destinacije.

„Svojim položajem Osijek predstavlja idealan start, ali i cilj svim izletima u Osječko-baranjskoj županiji i šire. Jednostavno šarmira ljepotom svoje prirode, spajanjem modernog i povijesnog. Idealan je za sve posjetitelje koji vole prirodu i boravak na svježem zraku, jer uz predivne parkove, jedinstvenu riječnu šetnicu i prostranu okolicu, pruža različite mogućnosti uživanja baš u prirodi. Stoga ne čudi da je Osijek grad sporta, grad vrhunskih sportaša ali rekreativaca, grad orijentiran zdravom načinu života. Svakako treba izdvojiti osječku i slavonsku gostoljubivost koja je nadaleko poznata te kao takva često predstavlja doživljaj destinacije sam po sebi“, dodala je Rogulja.

Turistička zajednica Osječko – baranjske županije, na čelu s direktoricom Ivanom Jurić, u zadnje vrijeme čini velike iskorake u brandiranju istoka Hrvatske o širim nacionalnim, ali i međunarodnim okvirima. Kroz koncept HeadOnEast Croatia, Osječko – baranjska županija postaje sve “bliža” ostatku Hrvatske, pogotovo u turističkom smislu. Promjene percepcije zamijećene su kod velikog broja posjetitelja.

„Kroz brand platformu HeadOnEast Croatia ili u osnovi prevedeno poziv da se krene na istok Hrvatske i otkrije hedonizam koji ovaj prostor nudi, počeli smo komunicirati jednu drugačiju sliku Slavonije i Baranje na što dobivamo mnoštvo pozitivnih reakcija, a interes za posjetom destinaciji je sve veći. Suvremena komunikacija kojom Slavoniju i Baranju predstavljamo kao hedonističku oazu i sam doživljaj koji nudimo, imaju veliki utjecaj na percepciju gostiju prilikom posjeta našoj destinaciji, koji doživljavaju ugodno iznenađenje.“, ističe Ivana Jurić.

Sport i turizam u zadnje vrijeme itekako idu ruku pod ruku, a DOBRO World Cup je manifestacija koja je zadnjih desetak godina isprofilirala Osijek kao grad gimnastike.

„Želja nam je da gosti DOBRO World Cupa sa sobom ponesu lijepe uspomene koje su doživjeli na samom natjecanju, ali i na kontakte koje su ostvarili s ljudima – na parkove, vizure grada, na sve ono lijepo što ovaj prostor nudi uz osjećaj opuštenog življenja u ritmu koji je prilagođen čovjeku, a sve s ciljem da se vrate jednog dana sa svojim obiteljima ili prijateljima te da dožive punu sliku svega onoga što Slavonija i Baranja nude“, zaključila je direktorica Turističke zajednice OBŽ.

Službena etapa FIG Svjetskog gimnastičkog kupa u Osijeku već godinama ima i snažnu podršku Hrvatske turističke zajednice kroz projekt Sportska Hrvatska kojim se sufinancira organizacija top sportskih događanja.

„DOBRO World Cup Osijek ove će godine u našoj Slavoniji okupiti najbolje svjetske gimnastičare i na taj način doprinijeti promociji naše zemlje kao atraktivne turističke i sportske destinacije. Bit će to svojevrsna posljednja provjera pred Olimpijske igre, a biti domaćin natjecanja, posebice u pandemijskim uvjetima, velika je odgovornost, ali i potvrda da smo od strane svjetske javnosti percipirani kao kvalitetna, dobro pripremljena i sigurna destinacija. Slavonija iz godine u godinu postaje sve bogatija raznovrsnom i zanimljivom ponudom kao i turističkim proizvodima za kojima potražnja kontinuirano raste. Siguran sam kako će svi natjecatelji uživati u natjecanju, ali i gostoprimstvu jedinstvenih slavonskih domaćina i iz Hrvatske ponijeti pregršt pozitivnih doživljaja“, na samom kraju istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice mr.sc. Kristjan Staničić.

#DOBROWorldCup #DOBROWorldCupOsijek #OsjetiGimnastiku #DOBRO #Osijek #GradOsijek #OBZ #MINTS #CroatiaFullOfLife #visitOsijek #visitSlavonijaBaranja

 

Posljednje novosti