GIMNASTIČKI SPEKTAKL U OSJEČKOM GRADSKOM VRTU

GIMNASTIČKI SPEKTAKL U OSJEČKOM GRADSKOM VRTU

Napravili su najdužu špagu na svijetu, vježbali u prirodi, po školama, ali i vrtićima. Ukratko, polako se pripremali za ono što očekujemo mjesecima, događaj koji spada u top 3 sportska događaja u Hrvatskoj – Grand prix Osijek 2017. Žito Challenge Cup – Svjetski gimnastički kup u Osijeku.

I sve se na kraju isplatilo.

U 32 zemlje sudionice, tu su bili olimpijski, svjetski i europski prvaci koji su pokazali najbolje od sebe. U tom velikom broju država, i Hrvatska je našla mjesto sa svojim predstavnicima. U ženskoj konkurenciji u finale su prošle Ana Đerek, Ema Kajić i Tijana Tkalčec, a u muškoj su naše boje branili Robert Seligman, Matija Baron i Tin Srbić.

Od šest predstavnika, medalje su osvojili čak njih trojica. Brončano odličje na konju s hvataljkama pripalo je Matiji Baronu, srebro na istoj spravi Robertu Seligmanu, dok je novo hrvatsko gimnastičko čudo Tin Srbić koji je drugi puta u deset dana zlatni na preči.

Osim naših gimnastičara, najtrofejniji na kupu su bili Rusi s čak sedam medalja, dok se najviše puta mogla čuti brazilska himna u čast pobjednicima i to čak tri puta u jednom danu. Vrijedi istaknuti kako je Brazilka Thais Fidelis Dos Santos bila zlatna na gredi i parteru, dok je olimpijski viceprvak na karikama, Arthur Zanetti, u Osijeku pomeo konkurenciju.

Domaćini su se pobrinuli za dobru zabavu tako da je program vodio poznati voditelj Frano Ridjan s brojnim nagradnim igrama, ali i mnogim drugim zanimljivostima za najmlađe koje je maskota Gymi zabavljala tijekom četiri dana spektakla. Svi su strastveno navijali za gimnastičare, a posebice za hrvatske predstavnike gdje se pljesak više tisuća posjetitelja nije štedio.

Već 9 godina organizacija jedne od službenih etapa gimnastičkog Svjetskog kupa povjerena je upravo Hrvatskom gimnastičkom savezu te se iz godine u godinu u Hrvatskoj dokazuje izvrsnost organizacije gimnastičkih natjecanja najvišeg nivoa. Ovogodišnjem Svjetskom kupu svoj je doprinos dala osječka Kreativna agencija Adverta koja je u partnerstvu s Gimnastičkim društvom Osijek Žito dodatno začinila promociju i produkciju događaja.

Osim odlične gimnastike, ovu su priliku organizatori iskoristili kako bi se zahvalili i gimnastičaru čiji će se doprinos gimnastici pamtiti još dugo, Tomislavu Markoviću.

Na kraju ovog odličnog spektakla, organizatori se zahvaljuju svima koji su na bilo koji način pridonijeli realizaciji ovog događaja, a osobito volonterima koji su značajnim doprinosom učinili da Svjetski kup bude uspješan!

Pred nama je jubilarno, 10. izdanje Svjetskog kupa u gimnastici, a koje najavljuje još veći spektakl!

 

 

Glavni sponzor

Žito d.o.o.    Dobro

Pokrovitelji natjecanja

Fig    HGS    Grad Osijek    Osječko baranjska 

županija    HEP 

d.o.o.    Euroherc osiguranje d.d. Zagreb    europlakat    Ford    Croatia osiguranje d.d.    HRT    glas-slavonije.hr    sn

Partneri natjecanja

HOO    Športski objekti    Turistička zajednica grada Osijeka    Adverta agencija

Sponzori natjecanja

Aton - nacionalni gimnastički centar         Ricardo    Rico    Vodovod Osijek    Raiffeisen Bank    Pan

Prijatelji natjecanja

Čarobni tim    Bel-Tel    Skripta    ESSE    Kudumija    Nippon Car    Oliva

Mediji

stv     ostv    Radio osijek   Radio plus (Totalni FM) sportnet

SiB.hr    Osijek 031   osijek-danas.com    osijeknews    Crosport    Sportski tjednik Max    Osijek Online

Organizator

GD Osijek-Žito

Službeni dobavljač magnezija

ESSE

Share This