Site Logo

Novosti

Hrvatski gimnastičari na Svjetskom kupu

  • 17 April, 2017./ Vijesti

Oni će braniti hrvatske boje

Neki su mlađi, dok su drugima ovo zadnje godine natjecanja, ali sve ih ujedinjuje činjenica da nastupaju za hrvatsku reprezentaciju i da će dati sve od sebe pred domaćom publikom.

Ana Poščić mlada je Riječanka koja ove godine bilježi svoj četvrti nastup u Osijeku, a nastupat će na parteru. Nada se ulasku u finale, a slične želje ima i njena kolegica Ema Kajić. Ona će nastupati na preskoku, a iako će konkurencija biti dosta jaka, želja joj je odraditi skokove najbolje što zna. Svakako najiskusnija ženska gimnastičarka hrvatske gimnastike je Tijana Tkalčec koja nije nastupala u Osijeku nekoliko godina zbog zdravstvenih problema. Sada dolazi s pozitivnim očekivanjima nakon nastupa u Kopru prije nekoliko dana gdje je osvojila peto mjesto na preskoku.

Ana Đerek i njen dečko Tin Srbić u osječki se Gradski vrt vraćaju iz godine u godinu. Tradicionalno, Tinova najjača sprava je preča, dok Ana najveće nade polaže u parter.

Robert Seligman domaćin je ove stanice Svjetskog kupa. Konj s hvataljkama njegova je disciplina, a ulazak u finale gotovo neupitan. Gimnastičar stare garde, uz Roberta, jest i Marijo Možnik koji nije propustio ni jedno izdanje osječko kupa jer mu je to najdraže natjecanje. Još jedan Zagrepčanin, Matija Baron, koji nije nekoliko godina nastupao u Osijeku, pridružit će se gimnastičkoj eliti na konju s hvataljkama.

Posljednje novosti