Site Logo

Novosti

HRVATSKI GIMNASTIČKI REPREZENTATIVCI: IDEMO PO MEDALJE

  • 22 May, 2018./ Vijesti

Na desetom po redu Svjetskom gimnastičkom kupu u Osijeku, među natjecatelji(ca)ma iz 30 zemalja Svijeta, Hrvatsku će predstavljati četiri gimnastičarke i petorica gimnastičara. U četvrtak (24. svibnja) od 15 sati u kvalifikacijama nastupit će Tijana Tkalčec i Ema Kajić na preskoku, Aurel Benović na parteru te Robert Seligman i Filip Ude na konju s hvataljkama. U petak (25. svibnja) također od 15 sati kvalifikacijske nastupe imati će mlade gimnastičarke Christina Zwicker (parter I greda), Tina Zelčić (greda) te aktualni svjetski prvak na preči Tin Srbić I finalist Europskog prvenstva u Cluju prošle godine Anton Kovačević, koji će također nastupati na preči.

Nakon završetka kvalifikacija u dvorani Gradski vrt od 20,30 sati u Perivoju Kralja Petra Krešimira IV u Osijeku održati će se Javno izvlačenje startnih brojeva finalista na svih deset sprava. Finalna natjecanja na rasporedu su u subotu od 17 sati kada će se održati borbe za medalje na preskoku i dvovisinskim ručama za žene, te na parteru, konju s hvataljkama i ručama za muškarce. U nedjelju, finalna natjecanja počinju u 14 sati, a na rasporedu su finala na gredi i parteru za žene, te karikama, preči i preskoku za muškarce.

Ulaznice po cijeni od 30 kuna za dnevno izdanje ili 50 kuna za oba finalna dana mogu se kupiti u pretprodaji u sustavu Entrio ili na stranici osijekgym.com. Na dan finalnih natjecanja moći će se kupiti i na prodajnim mjestima ispred dvorane Gradski vrt. Za djecu do 12 godina ulaz je besplatan.

Uoči početka DOBRO World Cupa 2018. u dvorani Gradski vrt održana je press konferencija na kojoj su nazočili članovi hrvatske gimnastičke reprezentacije sudionici desetog po redu Svjetskog gimnastičkog kupa.

Tijana Tkalčec:

– Drago mi je što sam na desetom Svjetskom kupu u Osijeku kao što mi je bilo drago što sam nastupila i na prvom natjecanju u Gradskom vrtu. Mogu reći da je iz godine u godinu osječko natjecanje samo raslo i postalo prepoznatljivo natjecanje u svijetu gimnastike. Organizacija je odlična i gimnastičari rado dolaze ovdje i rado nastupaju. Što se tiče mojeg zdravstvenog stanja, nadam se da se neće pogoršavati i da ću moći nastupiti bez problema i na ovom Svjetskom kupu i na ostalima na kojima smo planirali nastupati. Nadam se da ću uspjeti izboriti finale premda će biti odlična konkurencija. Drago mi je da ću nastupati u konkurenciji žive legende Oksane Chusovitine, žena je u veteranskim godinama, ali odlično radi i preskok i ostale tri sprave. Doista možemo joj skinuti kapu i vrijedi je doći vidjeti.

Ema Kajić:

– Prošle godine plasirala sam se kao sedma u finale na kojem sam i završila natjecanje. Konkurencija je i ove godine dosta jaka, dolaze gimnastičarke koje su osvajale europska i svjetska odličja, mislim da će biti jako teško popet se na postolje. Osobno se nadam kako ćemo i Tijana i ja u subotu nastupiti u finalu.

Tin Srbić:

– Volim nastupati u Osijeku, domaća publika i posebna atmosfera daje mi dodatnu energiju i sigurno to želim osjetiti i ove godine. Što se forme tiče, ja sam u dobroj formi, imao sam nedavno neku ozljedu ramena, nadam se da ću do kvalifikacija biti sve OK pa da u finalu budem potpuno spreman. Samo neka odradim sve što znam to će sigurno biti dovoljno za finale, a onda u finalu slijedi mi borba za prvo mjesto koje sam osvojio prošle godine.

Robert Seligman:

– Imam u Osijeku četiri druga mjesta i nadam se da je moguće pobijediti već ove godine. U gimnastici često odlučuju detalji. Kao i sve moje kolegice i kolege želim se plasirati u finale i predstaviti se pred svojom publikom u svom gradu. Nastupati pred svojim navijačima je poseban osjećaj, ali i poseban pritisak. Nikada mi nije lako, Osijek mi je najteže natjecanje, teže nego li kada “podignem ruku” na Svjetskom prvenstvu. Neću ureknuti, ali forma je fantastična. Radim maksimalno tešku vježbu koliko mogu. Stoga, niti u kvalifikacijama niti vjerujem u finalu neće biti kalkuliranja. Sigurno ću se zajedno s mojim kolegom Filipom Udeom upustiti u borbu za medalje. Lijep bi bio poklon za ovu našu desetu obljetnicu kada bismo obojica se našli na pobjedničkom postolju. Konkurencija je uvijek odlična, ali nije to ni važno, važno je fokusirati se na svoj nastup. Nadam se kako će dosta ljudi doći I podržati nas u tom nastojanju.

Filip Ude:

– U Osijeku sam 2014. godine prvi puta pobijedio na Svjetskom kupu. Imao sam zlato sa svjetskih kupova na parteru, ali nikada dotada na konju, uvijek sam bio maksimalno drugi. Pobijediti u Osijeku, pred domaćom publikom, je bio poseban osjećaj. Ove godine sam u dobroj formi, neopterećen sam, trebam odraditi najbolje što mogu. Konkurencija me ne zanima, znam da je tu Robi. Čuo sam da će nas doći gledati Miroslav Cerar. Nadam se kako ćemo mu pokazati kako se vježba na konju s hvataljkama.

Anton Kovačević:

– Zadnji put sam u Osijeku bio prije četiri godine i uvijek sam se ovdje najbolje osjećao u usporedbi sa svim natjecanjima za Svjetski kup. Sigurno će biti zanimljivo natjecanje. Ozljeda je srećom iza mene. Sigurno ćemo se Tin i ja boriti u kvalifikacijama, a nadam se i u nedjelju u finalu gdje očekujem kako ćemo pokazati što znamo.

Aurel Benović:

– Premda mi je ovo prvo natjecanje pred domaćom publikom u Osijeku očekivanja su velika. Nadam se prije svega ulasku u finale. Neće to biti lako jer u Osijek uvijek dolaze ponajbolji gimnastičari svijeta, a posebno će biti jaka konkurencija na parteru. Ali, ne bojim se, ako budem odradio svoju vježbu od početka do kraja bez velikih grešaka mislim da mogu ući u finale. Imam malu tremu, ali vjerujem kako će ona pozitivno djelovati na mene.

Posljednje novosti