Site Logo

Novosti

Najbolji gimnastičari svijeta krajem svibnja ponovo u Osijeku

  • 16 April, 2018./ Vijesti

Deseto, jubilarno, izdanje Svjetskog kup u gimnastici ove godine održat će se od 24. do 27. svibnja u osječkoj dvorani Gradski vrt i ponovno će biti razlog okupljanja ponajboljih svjetskih, ali i hrvatskih gimnastičara i gimnastičarki.

Natjecanje koje je svoju svjetsku premijeru imalo 2009. godine, danas je jedna od najbolje organiziranih službenih etapa serije natjecanja FIG-e (Svjetske gimnastičke federacije) i do sada je ugostilo više od 1.500 natjecatelja iz 65 zemalja svijeta među kojima su neki do najboljih gimnastičara svih vremena. Deseto izdanje Svjetskog kupa u gimnastici osvježeno je i kroz promjenu u nazivu te će se ove godine u Osijeku održati DOBRO World cup (prema brandu DOBRO Glavnog pokrovitelja natjecanja Žito grupe).

„Ove godine održava se deseto izdanje koje će donijeti niz noviteta u sportskom, ali i najavnom smislu. Biti domaćin jednog od službenih FIG natjecanja iznimna je čast jer time Hrvatsku stavljamo uz bok europskih i svjetskih metropola – organizatora etapa Svjetskog gimnastičkog kupa kao što su Melbourne, Doha, Pariz, Baku. Svoj dolazak već sada su najavile 34 gimnastičke delegacije kao i predsjednik svjetske i europske gimnastičke organizacije Morinari Watanabe i Farid Gayibov “, izjavio je Stevo Tkalčec, predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza

Organizacija DOBRO World cupa Osijek ove godine obilovat će brojnim događanjima kojima će se tijekom svibnja najaviti ovogodišnji gimnastički spektakl u Osijeku.

„Ovogodišnje izdanje Svjetskog kupa učinit ćemo iznimno atraktivnim pa će tako cjelokupna produkcija finala biti na najvišem nivou do sada. Tijekom svibnja organizirat će se desetak događanja kojima će se najaviti deseto izdanje World Challenge cupa Osijek, glazbeni koncerti, sportski eventi, druženja s hrvatskom gimnastičkom reprezentacijom. Ono čemu se posebno veselimo je Javno izvlačenje startnih brojeva kojim ćemo javnost i fanove upoznati s gimnastičarima koji izbore nastup u finalima“, istaknuo je Vladimir Mađarević, direktor natjecanja.

Finala natjecanja održat će se 26. i 27. svibnja, a organizaciju 10. izdanja FIG World Challenge cupa, uz Grad Osijek, Osječko – baranjsku županiju i Žito grupu, podržali su i Središnji državni ured za sport te Hrvatska turistička zajednica.

Sve novosti vezano uz organizaciju Svjetskog kupa u gimnastici DOBRO World cup Osijek moguće je pratiti na službenoj stranici www.osijekgym.com.

Posljednje novosti