Site Logo

Novosti

Neka moj 11. nastup u Gradskom vrtu bude i najuspješniji!

  • 20 May, 2019./ Vijesti

Ovogodišnji DOBRO World Cup Osijek 2019. je 11.  međunarodno gimnastičko natjecanje u Osijeku po redu, a ujedno će biti i 11. nastup pred svojim sugrađanima Roberta Seligmana. Ostao je tako Osječanin jedini od svih hrvatskih gimnastičara koji je u Gradskom vrtu nastupao od početka i nije propustio niti jedno natjecanje. Ove godine i službeni je promotor DOBRO World Cupa.

“Moja želja je kada sam kretao u sve ovo je biti dugovječan. Trajati što dulje. Zato se nadam kako će ovo 11. izdanje biti i najuspješnije”.

Zasad ima četiri druga i jedno treće mjesto. Je li ove godine cilj prvo slavlje u Gradskom vrtu?

Apsolutno se spremam ove godine za prvo slavlje u Osijeku. To mi je velika želja, a nastupati pred domaćom publikom nije uopće lagano. Kada nastupam u Osijeku doista osjećam najveći stres i napetost. Samo za primjer, prošle godine je bilo prilično stresno. Uvijek želiš najbolje, ali eto u finalu sam pao. A kakva je napetost i koliko svi žele u Osijeku slaviti najbolje pokazuje čini mi se 2017. godina. Koliko se sjećam svi osim pobjednika, Irca Rhys McClenanaghana su popadali s konja. Ja sam tako čak i uz pad na kraju osvojio drugo mjesto”.

Irac McClenaghan je godinu dana kasnije postao europski prvak u Glasgowu na konju s hvataljkama. Upravo prošlo ljeto Seligman je na istom natjecanju osvojio srebrnu medalju što mu je najveći uspjeh u karijeri. Titula viceprvaka Europe upravo ga je promovirala u glavnog službenog promotora DOBRO World Cupa Osijek 2019.

“Ove godine sam službeni promotor na što sam ponosan i s čime sam počašćen, ali zapravo ja sam promotor ovoga natjecanja od samoga početka. Ovdje nisam samo natjecatelj nego i domaćin. Želim ugoditi svim našim gostima, natjecateljima posebno. Znači, za razliku od ostalih natjecanja ovdje mi nije važno samo onih nekoliko kvadrata oko konja s hvataljkama, nego mnogo šire. Želim svima ugoditi, pokazati se kao pravi domaćin, da nikome ništa ne nedostaje. Možda to meni kao sportašu predstavlja opterećenje, ali doista se ne žalim. Smatram kako tako jednostavno mora biti”.

Zajedno sa Seligmanom, na svih deset prethodnih izdanja bio je i Slovenac Sašo Bertoncelj. Čini se kako će dvojica srebrnih iz Glasgowa uz dakako našeg srebrnog olimpijca iz Pekinga Filipa Udea biti i glavni kandidati za trijumf u Osijeku na konju s hvataljkama.“Natjecanje i konkurencija na konju s hvataljkama svake je godine odlična, a otkrit ću Vam da moji prije svega kolege, a onda tek suparnici konjaši posebno vole nastupati u Osijeku. Kažu mi kako u Osijeku osjećaju poseban fluid, emocije. Znali su mi reći dođu u Osijek izvan forme ili u nekoj poluformi i ova atmosfera u dvorani izvuće iz njih maksimum”.

Po čemu ostali gimnastičari najviše pamte natjecanje u Osijeku?

“Po mnogočemu. U prvom redu po gostoprimstvu. Kažu, ovdje se ne može dogoditi da na primjer nedostaje vode ili da nema voća. Naravno, svi će odmah kada se spomene Osijek i dvorana Gradski vrt spomenuti i dvoranu za zagrijavanje. Ne znam dvoranu u svijetu da je tako sjajno povezana s glavnom dvoranom gdje se odvija natjecanje. Naravno, pamte i banket, posljednjih godina u Crnoj svinji odnosno TerraNegra Country Clubu. No, po toj vrsti gostoprimstva smo mi Slavonci nadaleko poznati pa naravno da ćemo i u gimnastičkom svijetu biti i po tome upamćeni”.

Svake godine na DOBRO World Cupu imaš posebnu skupinu navijača. Tvoji najvjerniji smješteni su odmah u kutu na sjevero-zapadnom dijelu tribine odmah iznad konja s hvataljkama. Možeš li otkriti tko su oni?

“Uh, nekoga bi zaboravio da ih sve nabrajam. Počet ću od moje obitelji, koja mi je velika potpora. Zatim, tu su uvijek moji prijatelji, poznanici koji su sa mnom od prvoga dana karijere. Koji su me uvijek podupirali i na koje se i danas mogu osloniti. To su svi ljudi za koje sam prije svega dobar dečko i čovjek, a onda tek vrhunski sportaš. Oni su uvijek tu i normalno bit će i ove godine”.

Sve informacije o natjecanju, čija će se finala održati u dvorani Gradski vrt od 25. i 26. svibnja, možete pratiti i na www.osijekgym.com, kao i na Facebook i Instagram profilima natjecanja, Gimnastičkog kluba Osijek-Žito te Hrvatskog gimnastičkog saveza. Dodajmo kako je osim sportskog programa, najavljen i bogat zabavni program u sklopu FEELGOOD WEEKEND Festivala na kojemu će nastupiti Neno Belan&Fiumens (petak, 24. svibnja) te Massimo (subota, 25. svibnja).

 

Posljednje novosti