Site Logo

Novosti

Srbić i Đerek u finalu, Možnik prva rezerva!

  • 20 April, 2017./ Vijesti

Hrvatska gimnastička reprezentacija na svom najdražem Svjetskom kupu, Grand Prix Osijek Žito Challenge cupu, imati će šest finalista!

Nakon što su kvalifikacije u četvrtak uspješno odradili Robert Seligman i Matija Baron izborivši subotnja finala na konju s hvataljkama, te Tijana Tkalčec i Ema Kajić na preskoku, drugog kvalifikacijskog dana u Gradskom vrtu isto su uspjeli Tin Srbić na preči i Ana Đerek na parteru, dok je bivši prvak Europe na preči, Marijo Možnik, prva rezerva za finale.

Tin je baš kao i prije tjedan dana na Svjetskom kupu u Kopru bio najbolji u kvalifikacijama preče, skupivši 14,200 bodova.

Zadovoljan sam kvalifikacijama. Jako dobro sam napravio vježbu, ali znam ja to i bolje. Nadam se da ću to pokazati u nedjelju u finalu. Očekujem tamo bolju vježbu i borbu za medalje. Nadam se i za zlato, kao i prošlog vikenda u Kopru. Mislim da to mogu, pogotovo pred domaćom publikom. Stvarno jedva čekam taj nastup. I prošle godine je bilo super, osvojio sam broncu, ali nadam se ove godine i još boljoj atmosferi, ali i još boljoj medalji – poželio je Tin koji je na svakom od osam posljednjih turnira SK-a izborio finale, ali i osvojio čak šest medalja.

Dvostruki osvajač Osijeka, pobjednik 2010. i 2014, neće imati priliku povećati kolekciju medalja. Marijo Možnik završio je kao deveti (13,600), a iz finala ga je izgurao posljednji natjecatelj u kvalifikacijama, Mađar David Vecsernyes.

To je gimnastika, to je sport. Na žalost, ove godine nema finala za mene. Napravio sam jednu grešku u sredini vježbe i ona me koštala ulaska u finale. S druge strane, drago mi je da je Tin Srbić opet pokazao konstantu, vrhunski rezultat, zato pozivam sve da dođu gledati njega u nedjelju. I ja ću biti njegov navijač – rekao je Možnik.

Naša najbolja gimnastičarka, Ana Đerek, u nedjelju će se boriti za postolje na parteru nakon što je danas bila sedma (12,500), dok je na gredi završila kao deseta (12,500), druga rezerva za finale. U kvalifikacijama partera naša druga predstavnica, Ana Pošćić, bila je 19. sa 11,100 bodova.

Bilo je nekoliko greškica na parteru, ali bolje je da ima mjesta za ispraviti, za poboljšati u finalu. Ja sam sva svoja očekivanja ovdje stavila na parter, jer, od grede je nerealno imati neka očekivanja. Greda je uvijek lutrija. Nju natječem, pa ako bude dobro – super, ako ne, nema veze. Ali, zato sam na parteru konkurentna. Baš se veselim nastupiti u nedjelju pred punom dvoranom – rekla je Ana.

Najbolji ženski parter odradila je Brazilka Flavia Saraiva (13,500), a gredu višebojska viceprvakinja Europe, Mađarica Zsofia Kovacs (13,300). Prva zvijezda Osijeka, olimpijski pobjednik na karikama iz 2012. i srebrni 2016., Brazilac Arthur Zanetti, uvjerljivo je odradio kvalifikacije (14,900), dok je najbolji preskok imao Izraelac Andrej Medved (14,575).

Sutrašnji, prvi finalni dan u Gradskom vrtu, starta od 17 sati uz izravan prijenos na HRT 2.

Posljednje novosti