Site Logo

Novosti

Srbić: Varna i Osijek pomoći će mi za Tokio

  • 26 May, 2021./ Vijesti

Nakon točno mjesec dana i nastupa na Europskom prvenstvu u Baselu dio hrvatske muške i ženske reprezentacije u sportskoj gimnastici ponovno je u pogonu.

Pred njima je Svjetski kup u Varni, a put Bugarske u ponedjeljak su otišli Tin Srbić, Aurel Benović, Ana Đerek, Tijana Korent, Christina Zwicker i Sara Šulekić u pratnji trenera Lucijana Krcea, Vladimira Mađarevića, Igora Križimskog i Miroslava Končarevića dok će natjecanje suditi Ana Sesvečan i Boris Čulin.

Kvalifikacije su na rasporedu u četvrtak i petak, finala pak u subotu i nedjelju, a prvi će na podij sutra od 14 sati izaći Aurel Benović na parteru, Tijana Korent na preskoku te Christina Zwicker i Sara Šulekić na dvovisinskim ručama.
Dan kasnije u lovu na finale biti će Tin Srbić na preči, Benović premijerno na preskoku, Zwicker na gredi, te Ana Đerek na gredi i parteru.

“Nakon EP-a u Baselu gdje sam na zadnjoj dijagonali imao jednu veću pogrešku koja me stajala ulaska u finale, to mi je dalo još veću motivaciju za ova natjecanja koja su predamnom. U odličnoj sam formi, pojačao sam svoju vježbu na parteru za još 2 desetinke, na 6.5, a takvu vježbu radi samo nekoliko ljudi u svijetu. Imam malu ozljedu zgloba koju dosta duže vučem, imam bolove i dosta je teško skakati, ali neću posustati dok ne prođe ovo natjecanje u Varni i nakon toga Svjetski kup u mom rodnom Osijeku. Bez obzira što ove godine neće biti publike u Gradskom vrtu, moram odraditi natjecanje na najvišem mogućem nivou. I ovdje u Varni i u Osijeku nadam se ulasku u finale i borbi za medalje”, jasno je poručio prošlogodišnji viceprvak Europe na parteru, 20-godišnji Aurel Benović.

Hrvatska rekorderka po broju finala na Svjetskim kupovima, Tijana Korent (32 finala, 8 medalja), u Varni želi povećati ovu brojku.
“Nadam se da ću odraditi svoje skokove najbolje što mogu, da ću se uspjeti plasirati u finale, iako je konkurencija velika, barem brojčano. Tu je i najstarija gimnastička olimpijka Oksana Ćusovitina. Fascinantno mi je to što radi. Ne bih se mogla zamisliti da kao ona sa 46 godina radim ovo što sada radim. Ali, možda se nije ni ona mogla zamisliti, a nikada ne znate što vam život donese”, komentirala je Tijana.

Varna će Tinu Srbiću biti pretposljednje natjecanje pred odlazak na Olimpijske igre u Tokiju.
“I meni je ovo prvo natjecanje nakon EP-a koje nije baš prošlo bajno, ali u tom periodu od Basela do sada imao sam prilike napokon srediti ozljedu leđa. Sada je dosta bolje, osjećam se jako dobro. Uz Varnu imati ću još Svjetski kup u Osijeku od 10. do 13. lipnja i to su dva natjecanja prije Tokija koja mi trebaju. Nisu mi toliko rezultatski važna koliko su mi važna da uđem u dobru natjecateljsku formu. Stvarno se dobro osjećam fizički, samo mi treba malo natjecanja. Konkurencija u Varni je dosta jaka, puno gimnastičara nastupa na preči ovaj put. Možda nema nekih najnajzvučnijih imena, ali puno dobrih je tu. Morat ću odraditi svoju jako dobru vježbu u kvalifikacijama da bih ušao u finale. Iako, neću ništa slabije ići u kvalifikacijama, 6.2 idem i u petak i u finalu, da tu vježbu još malo ustabilim. Vjerujem da kada napravim to kako znam, onda sam zapravo među favoritima za medalje. Možda i najsjajnije”, poručio je Tin Srbić.


Hrvatske medalje u Varni

2015.
ZLATO – Tomislav Marković (tlo)
2016.
SREBRO – Robert Seligman (konj s hvataljkama)
2017.
BRONCA – Jakov Vlahek (konj s hvataljkama)
BRONCA – Anton Kovačević (preča)

#DOBROWorldCup  #DOBROWorldCupOsijek  #OsjetiGimnastiku  #DOBRO  #Osijek  #GradOsijek  #OBZ  #MINTS  #CroatiaFullOfLife   #visitOsijek  #visitSlavonijaBaranja

Posljednje novosti