Site Logo

Novosti

Svjetski gimnastički kup u Osijeku 2017.

  • 14 April, 2017./ Vijesti

Fotografije i impresivan video Najduže špage na svijetu, snimljene iz zraka, slika su koja je obišla cijeli svijet i najavljuje još jedno izdanje Grand Prix Osijek 2017. Žito Challenge Cupa, koji se održava 20. i 21. svibnja u Osijeku.

Organizatori zahvaljuju sportskim klubovima – Plesni studio Shine, Plesni klub Broadway, Plesni studio Illusion, Esseker karate klub, Karate klub Hrvatski sokol, Dance Group Midal, NK Osijek, Artitudo, GD Osijek, Atletski klub Slavonija Žito, Karate Klub Osijek Žito, ŠPU Feniks, Gimnastički klub Beli Manastir, KRŠG Rondo Osijek i vježbačima rekreativcima koji su pomogli u realizaciji Najduže gimnastičke špage na svijetu.

Ovogodišnju promociju Svjetskog kupa u gimnastici preuzela je Kreativna agencija Adverta, već poznata u slavonskoj regiji kao agencija s mnogo iskustva, iza koje stoji više stotina realiziranih događaja vrhunske produkcije i prepoznatljive promocije događaja. Najduža špaga na svijetu je jedinstven i uspješan događaj čija je slika obišla cijeli svijet, a s ciljem promocije ovogodišnjeg Svjetskog kupa koji se održava 20. i 21. svibnja u Osijeku. Ivan Grgić, direktor Kreativne agencije Adverta osvrnuo se na suradnju s Gimnastičkim društvom Osijek Žito: „Želja nam je bila na kreativan i drugačiji način animirati Osječane i Osječanke da u što većem broju dođu na Svjetski kup u gimnastici. Tako smo došli na ideju Najduže špage na svijetu, ovogodišnja realizacija je bila uspješna generalna proba s vrlo impresivnim brojem sudionika, stoga slijedeće godine planiramo prijaviti Najdužu gimnastičku špagu u Guinnessovu knjigu rekorda.“

Još jedan Grand Prix Osijek Žito Challenge Cup je pred nama. Sutra počinju kvalifikacije koje će se nastaviti i u petak, a oba dana program započinje od 15 sati. Kroz kvalifikacijske dane finale će pokušati izboriti naši Marijo Možnik, Robert Seligman, Tin Srbić i Leonardo Kušan, a od djevojaka Tijana Tkalčec, Ana Đerek te Ema Kajić i Ana Poščić.

Direktor natjecanja, Vladimir Mađarević ponosno najavljuje nadolazeći spektakl: „Očekuje nas deveto izdanje Grand prix Osijek Žito Challenge cupa s rekordnim brojem prijavljenih zemalja. Ukupno 33 zemlje 20. i 21. svibnja stiže u Osijeku s impresivnim gimnastičarima koji iza sebe imaju mnoštvo medalja i uspjeha.“

Ipak, nešto zanimljiviji dio svakako nam dolazi u subotu i nedjelju kada su na rasporedu finalni dani koji počinju od 17 sati. Bogat sportski program upotpunit će mnoge zanimljivosti koji organizatori pripremaju, ali i maskota Gymi koji je već nekoliko godina s nama. Ulaznice možete nabaviti na entrio.hr ili na samom ulazu u Gradski vrt. Cijena je 25 kuna za jednodnevnu, a 40 kuna za dvodnevnu ulaznicu. Za djecu do sedam godina ulaz je besplatan.

Za sve one koji nisu u mogućnosti posjetiti Gradski vrt, finalne dane mogu pratiti putem prijenosa koji će biti na HRT 2.

Posljednje novosti