Site Logo

Novosti

ZWICKER I BENOVIĆ – Najmlađi hrvatski predstavnici na DOBRO World Cupu 2019.

  • 21 May, 2019./ Vijesti

Na gimnastičkom DOBRO World Cupu 2019. godine u Gradskom vrtu predstavit će se po četvero hrvatskih gimnastičarki i gimnastičara. Najmlađi među njima su 19-godišnji Osječanin Aurel Benović i tri godine mlađa Zagrepčanka Christina Zwicker. Za oboje će to biti drugi nastup na gimnastičkom Svjetskom kupu u Osijeku.

Član GD Osijek – Žita u svom premijernom nastupu bio je blizu finala. Prošle godine osvojio je deveto mjesto na parteru. Ove godine cilj će mu biti plasman u finale, što bi mu bilo prvo na natjecanjima za Svjetski kup.

“Prošle godine dobio sam ocjenu 13.700 i malo mi je nedostajalo za finale. Mislim kako je plasman u finale ostvariv. U odnosu na prošlu godinu podigao sam start. Radit ću vježbu sa startom 5.7, a imam i kombinaciju sa startom 6.0”.

Aurel je uoči nastupa pred domaćom publikom imao problema s ozljedom.

Za mladog Osječanina ovo će inače biti veliki tjedan. Prije nastupa u Gradskom vrtu ovaj maturant  Ugostiteljsko-turističke škole, zajedno sa svojim kolegicama i kolegama iz škole, sudjelovati će u Norijadi. U srijedu u Osijeku svi maturanti plešu tradicionalnu Quadrillu.

“Nastavnica me oslobodila quadrille, ali vjerojatno ću doći, premda mi je u srijedu stvarno natrpan raspored. Imamo službenu press konferenciju, a popodne je i kontrolni trening, posljednji uoči kvalifikacija”.

Postoji li ipak mala trema pred nastup u svom gradu.

“Nije ti svejedno, ali mislim kako ću veći pritisak osjetiti ako bi nastupio u finalu. Nitko ne može ostati ravnodušan na nastup u punoj dvorani i to još kod kuće”, rekao je Benović koji će imati i brojne navijače ukoliko se plasira u subotu u finale na parteru.

“Ako uđem u finale, doći će mi mama, cura, njezini roditelji, prijatelji… Najavili su dolazak i profesori iz škole”, rekao je osječki maturant.

Nešto mlađoj Christini Zwicker, prošlogodišnje je izdanje DOBRO World Cupa Osijek bilo prvo natjecanje Svjetskog kupa u karijeri.

“Da, tako je, moj prvi Svjetski kup bio je upravo onaj prošle godine u Osijeku. Bio je to poseban doživljaj – velika dvorana i odlična publika. Ove godine, kao i prošle, želim dati svoj maksimum; napraviti najbolje što mogu. U odnosu na prošlu godinu, malo sam pojačala vježbu (napokon imamo novu dvoranu s cijelim parterom, pa se i sama izvedba popravila). Uz dobro odrađenu vježbu ne sumnjam u dobar nastup, a za rezultat ne brinem”.

Kao i svim hrvatskim, ali i brojnim stranim gimnastičarkama i gimnastičarima, Osijek predstavlja nešto posebno u kalendaru međunarodnih natjecanja.

“Osijek je za mene poseban prvenstveno zato što sam na domaćem terenu. Odlično mi je što su dvorane za zagrijavanje i za natjecanje odvojene samo jednim stubištem te što iz dvorane za zagrijavanje mogu pratiti tijek natjecanja. To nisam doživjela nigdje drugdje u svijetu, kao niti tako odličnu organizaciju. A publika… publika je još jedna važna komponenta zbog koje se Osijek toliko izdvaja od drugih natjecanja”.

Sve informacije o natjecanju, čija će se finala održati u dvorani Gradski vrt od 25. (15:30h) i 26. svibnja (14:30h), možete pratiti i na www.osijekgym.com, kao i na Facebook i Instagram profilima natjecanja, Gimnastičkog kluba Osijek-Žito te Hrvatskog gimnastičkog saveza. Dodajmo kako je osim sportskog programa, najavljen i bogat zabavni program u sklopu FEELGOOD WEEKEND Festivala na kojemu će nastupiti Neno Belan&Fiumens (petak, 24. svibnja) te Massimo (subota, 25. svibnja).

 

Posljednje novosti