Site Logo

Osijek – grad gimnastike

Grad Osijek je administrativno sjedište Osječko-baranjske županije i nalazi se na samom istoku Republike Hrvatske.

Grad je to iznimnog kulturnog, povijesnog, ali i gastronomskog bogatstva pa iz tog razloga svim posjetiteljima preporučamo da tijekom posjeta ovom dijelu Hrvatske dio svog vremena provedu u upoznavanju ljepota i posebnosti Grada na Dravi, kako ga njegovi stanovnici vole zvati.

Barokna Tvrđa, Trg Svetog Trojstva, Vodena vrata te župna crkva Svetog Petra i Pavla (konkatedrala) samo su neke znamenitosti koje stoljećima privlače veliku pozornost.

Još jedna posebnost Osijeka je i njegova dugogodišnja povezanost s gimnastikom. Davne 1865. godine upravo je Osijeku osnovana najstarija gimnastička udruga u Hrvatskoj „Pervo Društvo Gombalacah“ čiji tradicijski nasljednici i danas vrlo uspješno vode veliki broj sekcija rekreativne i vrhunske gimnastike.

Uz 10 godina organizacije Svjetskog kupa u gimnastici, Osijek će se uskoro moći pohvaliti i s početkom rada najmodernijeg gimnastičkog objekta u regiji (Sokol centar) čime će Osijek uistinu opravdati epitet „grada gimnastike“.

U to ćete se uvjeriti i sami kada posjetite Osijek. U nastavku slijede izvrsne fotografije Marka Banića koje će vam prenijeti samo dio ljepote grada Osijeka.