Site Logo

Novosti

Humanitarno u Vukovaru

  • 26 April, 2019./ Vijesti

Nakon prošlogodišnjeg posjeta Gimnastičkom klubu Petrinja kojem je uručen ček u iznosu od 10.000,00 HRK za potrebe saniranja dvorane za treniranje, ove godine predstavnici Organizacijskog odbora Svjetskog kupa u gimnastici Osijek 2019. odlučili su donacijom pomoći vukovarskom gimnastičkom klubu.

Cilj Hrvatskog gimnastičkog saveza je poticati ravnomjerni razvoj gimnastike na području cijele Republike Hrvatske. Osim naših vrhunskih centara u Nedelišću i Osijeku, a odnedavno i u Zagrebu, imamo veliku želju pomoći razvoju gimnastičkim klubovima iz manjih sredina koji vrijednim radom i trudom približavaju gimnastički sport djeci i mladima. Njihova nastojanja da što veći broje djece upozna i zavoli ovaj predivan sport treba nagraditi i pohvaliti. Ove godine, donacijom u iznosu od 10.000,00 HRK želimo pomoći Gimnastičkom klubu Vukovar i obitelji Stojšić koja iz dana u dan stvara sve veću bazu mladih gimnastičara i gimnastičarki u ovom prekrasnom gradu“, pri primopredaji donacije istaknuo je Stevo Tkalčec, predsjednik Saveza.

Vladimir Mađarević, direktor DOBRO World Cupa Osijek, imao je same riječi hvale za vukovarsku gimnastiku, a iskoristio je priliku sve Vukovarce pozvati u Osijek na 11. izdanje Svjetskog gimnastičkog kupa.

Već cijelo desetljeće ulažemo iznimne napore u organizaciju ovo velikog natjecanja i veseli me što mogu sve ljubitelje sporta i gimnastike iz cijele regije pozvati da nam se pridruže 25. i 26. svibnja u dvorani Gradski vrt na finalnim danima DOBRO World Cupa Osijek. Slavonija i Baranja vole gimnastički sport što dokazujemo radom brojnih klubova u našoj regiji kao i rezultatima koji naši mladi gimnastičari imaju na regionalnim i državnim natjecanjima“.

Ispred GK Vukovar, donacijski ček su preuzeli predstavnici kluba Bosiljka i Đorđe Stojšić koji već sada imaju planove kako navedena sredstva i utrošiti.

Kontinuirano radimo na privlačenju novih članova. Zahvaljujemo ovom prilikom Hrvatskom gimnastičkom savezu i predsjedniku Tkalčecu na prepoznavanju naših napora, a želim istaknuti da je naš trud prepoznao i Grad Vukovar te se ovom prilikom zahvaljujemo lokalnoj upravi na podršci koju nam pružaju“, prilikom preuzimanja donacije rekla je Bosiljka Stojšić.

Posljednje novosti