Site Logo

Novosti

Jedna „ljudska špaga“ – 6 gradova – 1.349 metara!

  • 6 June, 2021./ Vijesti

U subotu, 5. lipnja, po predivnom sunčanom vremenu, uspješno je provedena organizacija Najduže špage u čak 6 hrvastkih gradova, a sve s ciljem najave 12. izdanja DOBRO World Cupa Osijek. Gimnastičarke i gimnastičari, ali i obični građani okupili su se u Osijeku, Čakovcu, Zagrebu, Splitu, Rijeci i Zadru i sačinili ljudsku “špagu” u ukupnoj dužini od čak 1.349m!

Ljudska „špaga“ bila je odlična najava za nadolazeće izdanje Svjetskog kupa u gimnastici – DOBRO World Cup koji se održava od 9. do 13. lipnja u osječkoj areni Gradski vrt, a u koju stiže gotovo 200 sportaša iz 30-ak zemalja svijeta.

Organizaciju ovog najavnog evnta spremno su prihvatili gimnastički klubovi iz navedenih gradova čime se još jednom pokazalo zajedništvo u želji da se sport i rekreacija približe svima – od onih najmlađih pa do građana zrelije dobi. U Osijeku, Čakovcu, Zagrebu, Splitu, Rijeci i Zadru, uz vježbače, bili su nazočna i poznata gimnastička lica s jednom zajedničkom porukom: Drago nam je što smo dio ove sjajne sportske inicijative!

Aurel Benović, Gimnastičko društvo Osijek – Žito – Osijek:
„Mogu reći da sam jako sretan kad sam vidio koliko se mladih odazvalo na ovaj sjajan event koji je ujedno i dobra promocija za ono što nam slijedi, DOBRO World Cup – Svjetski gimnastički kup u Osijeku koji je jedna od najboljih gimnastičkih etapa u svijetu. Pratiti nas ove godine možete putem malih ekrana, ali nadam se da će sljedeće godine situacija biti puno bolja i da će sve biti puno jednostavnije i nadam se da se ponovo vidimo u dvorani Gradski vrt“.

Mario Vukoja, Gimnastički klub Marijan Zadravec – Macan – Čakovec:
„Možemo zaključiti da je najduža špaga uspjela, posebno u Čakovcu. Napravili smo špagu dugu 528 metara, a posebno nas veseli što su nam se pridružili građani i predstavnici drugih klubova, a i župan i gradonačelnik i ostali. Međimurci su pokazali da vole sport i da Čakovec nije bez razloga Europski grad sporta 2021. i već smo najavili i sljedeću godinu i ovo može postati tradicija“.

Ana Đerek, Gimnastički klub Marjan – Split:
„U Splitu je špaga bila duga 260 metara i mislim da je sve super zamišljeno i super najava Svjetskog kupa sljedeći tjedan. Meni je bilo super jer su se okupili svi gimnastički klubovi iz Splita, ali i drugi sportski kolektivi. Volim kad se priča o gimnastici, a pogotovo sad u vrijeme Svjetskog kupa. Nadam se da ću odraditi svoje vježbe u Osijeku kao prije ove špage na treningu, veselim se Osijeku kao i uvijek. To mi je jedno od najdražih natjecanja i nadam se da će svi hrvatski natjecatelji odraditi svoje vježbe i da ćemo svi biti zadovoljni“.

Diana Lukašić, Gimnastički klub Rijeka – Rijeka:
„Skupilo nas se 136 i zauzeli smo 212 metara našeg riječkog lukobrana, poznatnog kao Molo longo. Zahvaljujemo se Lučkoj upravi koja nam je izašla u susret i osigurala sve uvjete za špagu. Atmosfera je bila užarena kao i asfalt i svi su bili prezadovoljni“.

Josip Morožin, Gimnastički klub Salto – Zadar:
„Izuzetno nam je važno i ponosni smo što sudjelujemo u ovakvom događaju koji promovira zdrav način života, sport i gimnastiku i brigu o svom tijelu. Planiramo u budućnosti okružiti cijelu dvoranu Krešimira Ćosića, a već sljedećeg vikenda veselimo se Svjetskom kupu u Osijeku“.

Filip Ude, Gimnastički klub Marijan Zadravec – Macan – Čakovec:
„Drago mi je da su se sportaši odazvali i drago mi je da možemo promovirati gimnastiku kao jedan od bazičnih sportova namijenjen svima – od djece do odraslih“.

Tin Srbić, Z.T.D. Hrvatski Sokol – Zagreb:
„Špaga se raširila na cijelu Hrvatsku i to je jedna jako lijepa najava za Osijek. Dolazimo i mi hrvatski predstavnici, ali i sportaši iz puno zemalja jer nema baš puno natjecanja s obzirom na situaciju. Jedan je to od važnih svjetskih kupova za sve nas koji idemo na Olimpijadu i jako se veselim tome. U formi sam i veselim se da odradim dobar nastup, a vi nas gledajte na Hrvatskoj televiziji idući vikend!“

Marijo Možnik, predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza:
„Ove godine Osječanima su se pridružili gimnastičarke i gimnastičari iz još pet gradova Rijeke, Zadra, Čakovca, Splita i Zagreba kako bi na simboličan najavili Svjetski kup koji će se održati u Osijeku 9. do 13. lipnja gdje će nastupiti 150 sportaša iz 30 zemalja svijeta. Nažalost, bez publike, ali uz prijenos na Hrvatskoj televiziji, nastupiti će svjetski, olimpijski i europski medaljaši, ali i najbolji hrvatski gimnastičari na čelu s olimpijcima Tinom Srbićem i Anom Đerek“.

U ime organizatora – Hrvatskog gimnastičkog saveza i Gimnastičkog društva Osijek – Žito – želimo se zahvaliti Gimnastičkom klubu Marjan u Splitu, Gimnastičkom klubu Salto iz Zadra, Gimnastičkom klubu Rijeka, Z.T.D. Hrvatski Sokol iz Zagreba, Gimnastičkom klubu Marijan Zadravec – Macan iz Čakovca i Turističkim zajednicama navedenih gradova na pomoći oko organizaciji ovog eventa.

Posljednje novosti