Site Logo

Novosti

Organizacija DOBRO World Cupa humanitarno u Petrinji

  • 4 May, 2018./ Vijesti

Da ovogodišnje izdanje DOBRO World Cupa Osijek nije prošireno samo dodatnim sportskim i zabavnim sadržajem, saznali smo u srijedu na predaji čeka donacije Gimnastičkom klubu Petrinja.

GK Petrinja 2017. godine pretrpio je teška oštećenja dvorane usljed poplave čime je onemogućeno redovno provođenje gimnastičkih treninga. Trenutno, svoju djelatnost klub privremeno obavlja u prostoru koji nije do kraja adekvatan za treninge gimnastičkih rekreativnih i natjecateljskih programa.

Kako bi petrinjskom klubu pomogao da čim prije opremi prostor koji će biti na ponos članovima GK Petrinja, gospodin Stevo Tkalčec, predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza, u okviru organizacije 10. izdanja Svjetskog kupa u gimnastici, Upravi kluba uručio je u srijedu ček u iznosu od 10.000,00 HRK u svrhu financiranja obnove i opremanja novog prostora.

„Ova donacija će nam biti od velike pomoći jer neophodno nam je puno toga u ovom trenutku. Sredstva ćemo utrošiti na nabavku strunjača“, po uručenju čeka izjavila je gospođa Gordana Žugaj Jambrović, tajnica kluba.

Stevo Tkalčec je istaknuo kako su u posljednjih 10-tak godina napravili puno oko napretka i promocije gimnastike.

„Gimnastika je jedan specifičan sport i jako rijetko se jedinice lokalne samouprave odluče izdvajati prostore za gimnastiku. Kada vi opremite jednu dvoranu za gimnastiku, onda ona tako mora stajati 24 sata na raspolaganju gimnastičarima i njihovim trenerima. Drago mi je što je državni Središnji državni ured za šport i Vlada Republike Hrvatske uvidjela da hrvatski sport treba pomoći, ono što se tiče sporta mi sada osjećamo pomak na bolje“.

Obilasku dvorane i uručivanju čeka, uz Upravu i članove kluba, nazočili su i Vladimir Mađarević, direktor Svjetskog kupa u gimnastici Osijek te gospođa Viktorija Kaleb, zamjenica gradonačelnika grada Petrinje.

Posljednje novosti