Site Logo

Novosti

Premijerno prikazan emotivni film o 14 godina DOBRO World Cupa

  • 15 March, 2024./ Vijesti

Dvadeset dana prije početka DOBRO World Cupa Osijek, u novootvorenom Hotelu Materra u Čepinu održana je konferencija za medije kojom je najavljeno 15. izdanje jednog od najvećih svjetskih turnira sportske gimnastike. Bilo je to slavljeničko druženje za ”15-godišnjaka” koji će Dvorani Gradski vrt od 4. do 7. travnja još jednom ponuditi svjetski gimnastički spektakl.

Nakon službenog dijela konferencije, brojni visoki uzvanici i predstavnici medija imali su priliku premijerno vidjeti emotivni 27-minutni film o 14 godina Svjetskog kupa u Osijeku autora Brune Kovačevića koji će prvog finalnog dana, 6. travnja, biti prikazan i na Hrvatskoj radioteleviziji koja će i ove godine izravno prenositi DOBRO World Cup.

Na konferenciji za medije danas su sudjelovali ravnatelj Uprave za sport Ministarstva turizma i sporta Krešimir Šamija, zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Jasenka Crnković, pročelnica Odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije Tatjana Turalija, specijalist koordinator Odjela za posebne marketinške projekte Hrvatske turističke zajednice Dubravko Šimenc, predsjednik Uprave Žito grupe Marko Pipunić, predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Marijo Možnik te direktor DOBRO World Cupa Osijek Vladimir Mađarević.

“Ova manifestacija zaslužila je svu podršku svog Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i cijele države i mislim da je ima i imat će je. Ako smo po nečemu poznati, onda su to sport i turizam, a ova manifestacija objedinjuje te dvije stvari i promovira ovaj bazični sport, važan za mlade, na najbolji mogući način. Ministarstvo turizma i sporta prepoznalo je važnost ovog natjecanja i podržavat ćemo ga i dalje”, rekao je Krešimir Šamija, ravnatelj Uprave za sport Ministarstva turizma i sporta.

“Osječko-baranjska županija je ove godine Europska regija sporta, a Gimnastički klub Osijek-Žito, njegovi sportaši, treneri, stručnjaci, Sokol centar i na kraju i DOBRO World Cup svakako su pridonijeli što nosimo tu titulu. U svim našim panelima i konferencijama ili pozivamo organizatore DOBRO World cupa ili dajemo njih kao primjer kako se dobro organizira jedna sportska manifestacija, pogotovo u nizu popratnih događaja koja nude uz onaj vrhunski sportski program”, pohvalila je Tatjana Turalija, pročelnica Odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije.

“Iz godine u godinu DOBRO World Cup postaje sve veća i značajnija manifestacija koja je Grad Osijek stavila na kartu uz bok svjetskih metropola koji imaju velika gimnastička natjecanja poput Pariza, Dohe ili Caira. Zajedničkim snagama dokazali smo koliko smo sposobni, a koliko čujem, organizatori imaju plan kandidirati ovaj turnir da od sljedeće godine bude kvalifikacijski za novi olimpijski ciklus i mi ćemo im dati punu podršku. Osječki turnir to je svakako zaslužio”, rekla je Jasenka Crnković, zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka.

“U Hrvatskoj turističkoj zajednici prepoznajemo i cijenimo ulogu i značaj sporta u promociji naše zemlje, zato smo ponosni partner DOBRO World Cupa. Ova manifestacija je važna za Grad Osijek, našu istočnu regiju, ali i cijelu Hrvatske. Teniski ATP Umag imamo više od 30 godina, ali Osijek ga lagano stiže. I to na najvišem organizacijskom i sportskom nivou”, rekao je Dubravko Šimenc koji je obećao vratiti se u Osijek 6. i 7. travnja.

“Ovaj projekt je idealan pokazatelj kako kada se svi skupimo, možemo biti bolji od drugih u svijetu. Nismo mi inferiorni u odnosu na bilo koga. Možda jesmo u logistici i financijskoj moći, ali ne trebamo se toga plašiti. Imamo dovoljno znanja i još kad se udružimo kako smo se udružili na ovom Svjetskom kupu, možemo napraviti proizvod koji može konkurirati svima u svijetu. Zato sam uvjeren da ćemo dobiti taj jedan od četiri Svjetska kupa koja su kvalifikacijska za Olimpijske igre”, samouvjereno će Marko Pipunić, predsjednik Uprave glavnog sponzora osječkog turnira, Žito grupe.

A što sve donosi DOBRO World Cup u svom 15. izdanju, otkrio je direktor Vladimir Mađarević.

“I ove godine u Gradskom vrtu gledat ćemo neka od najvećih imena svjetske gimnastike. Kvaliteta neće izostati ni ovaj put. Uz sportski dio DOBRO World Cup ponudit će svojim građanima i gostima i FeelGood Weekend, 5. i 6. travnja, gastro-wine-music festival u Parku kralja Petra Krešimira IV. s kojim je Hrvatska uvela gimnastičku inovaciju javnog izvlačenja startnih brojeva. Tako će svi finalisti doći u jedan od najljepših osječkih parkova i uživati i družiti se s gostima festivala koji svake godine posjeti više od 10.000 ljudi. Uz to, u subotu, 23. ožujka u 7 hrvatskih gradova Dubrovniku, Splitu, Zadru, Rijeci, Čakovcu, Zagrebu i Osijeku organiziramo sada već tradicionalno rušenje svjetskog rekorda u “Najdužoj špagi na svijetu”. Formirajući ljudsku špagu ovih 7 hrvatskih gradova simbolično će najaviti 15. DOBRO World Cup Osijek.”

Hrvatsku reprezentaciju u Osijeku predvodit će aktualni prvak Europe i olimpijski i svjetski viceprvak na preči Tin Srbić, a uz njega će nastupiti i naše olimpijsko srebro na konju s hvataljkama Filip Ude, viceprvak Europe na tlu Aurel Benović, te Marko Sambolec, Marko Jovičić, Tina Zelčić, Sara Šulekić, Tijana Korent i Sofia Mešter. Kvalifikacije su na rasporedu u četvrtak i petak, 4. i 5., a finala u subotu i nedjelju 6. i 7. travnja.

Ponosni smo na izvršnog organizatora natjecanja, Gimnastički klub Žito-Osijek koji radi odličan posao i iz godine u godinu diže cijelu priču na još veću razinu. Hvala Ministarstvu turizma i sporta, Hrvatskoj turističkoj zajednici, Gradu Osijeku, Osječko-baranjskoj županiji i svim partnerima i sponzorima koji su doprinijeli da dođemo do 15. izdanja Svjetskog kupa. I ove godine nas u Osijeku čeka niz olimpijskih, svjetskih i europskih medaljaša, a nastupit će i hrvatska reprezentacija predvođena Tinom Srbićem kojemu će ovo biti i priprema za Olimpijske igre u Parizu. Pozivam sve zaljubljenike u gimnastiku i sport općenito da dođu 6. i 7. travnja na finala i podrže naše, ali i sve druge gimnastičare na ovom gimnastičkom spektaklu”, poručio je predsjednik HGS-a Marijo Možnik.

 

Medijske akreditacije: https://osijekgym.com/mediji/

 

#DWC2024 #GradOsijek #OBŽ #VisitOsijek #VisitSlavonijaBaranja

#CroatiaFullOfLife #MINTS #ŽitoGrupa #HEP #JANAF #Europlakat

#hotelosijek #spieth

Posljednje novosti