Site Logo

Novosti

Press konferencija sudionika Grand prix Osijek Žito Challenge cupa

  • 16 April, 2017./ Vijesti

Na devetom po redu Grand prix Osijek Žito Challenge cupu koje će se od 18. do 21. svibnja održati u Osijeku Hrvatska će imati osmero gimnastičara po četiri u ženskoj i muškoj konkurenciji. Dan uoči početka natjecanja i prvoga kvalifikacijskog dana, u dvorani Gradski vrt održana je uobičajena press konferencija na kojoj su uz brojne novinare nazočili svi članovi hrvatske reprezentacije koji će braniti boje na velikom sportskom događaju u Osijeku. U ženskoj konkurenciji Hrvatsku će predstavljati Ana Đerek (parter i greda), Tijana Tkalčec i Ema Kajić (preskok) te Ana Poščić (parter), dok će u muškom dijelu programa nastup u finalu od hrvatskih gimnastičara pokušati izboriti Robert Seligman i Matija Baron na konju s hvataljkama te Marijo Možnik i Tin Srbić na preči.

Ana Poščić:

Ovo mi je četvrti nastup u Osijeku, a svoje kvalifikacije imati ću u petak na parteru. Nadam se kako ću odraditi najbolje što mogu u ovom trenutku, a nadam se i ulasku u finale što bi mi bila velika želja pred domaćom publikom.

Ema Kajić:

Nastupat ću na preskoku. Konkurencija će biti dosta jaka, a meni je želja odraditi svoje skokove kako to znam i onda bi to mogao biti i dobar rezultat. Inače, u Osijeku smo već odradili jedno natjecanje, bile smo naime sutkinje na školskom-sportskom prvenstvu bio je užitak družiti se s mladim gimnastičarkama i gimnastičarima.

Ana Đerek:

Prošle godine nisam nastupila u Osijeku, pred samo natjecanje vratili smo se s test-eventa, kvalifikacijskog natjecanja za Olimpijske igre pa smo s trenerima procijenili da ne nastupim. Sada sam opet ovdje, pripremila sam parter i gredu. Veća očekivanja imam na parteru, ako bude sve u redu nadam se u finalu, a na gredi što bude. Neka vježba na parteru bude malo iznenađenje za gledatelje i što se tiče moje izvedbe, ali i glazbene pozadine uz koju ću nastupiti.

Tijana Tkalčec:

Nije me bilo nekoliko godina ne samo u Osijeku, imala sam zdravstvenih problema, ali sada se sve smirilo i ja sam se odlučila vratiti. Ohrabrujući je bio moj nastup u Kopru prije nekoliko na Challenge cupu gdje sam osvojila peto mjesto što me ugodno iznenadilo. Nadam se kako ću slično ponoviti i u Osijeku, odraditi jednako dobre skokove ako ne i bolje i da ću imati uspješne nastupe, u kvalifikacijama i naravno, nadam se, u finalu.

Robert Seligman:

Ovo je najveći sportski događaj u Slavoniji i drago mi je da smo svi skupa dijelom toga. Kao Osječanin već sam dosta puta bio na postolju, a sada bih želio i pobijediti pred svojom publikom. Prije par dana dobili smo vijest kako neće nastupiti Krisztian Berki, najbolji svjetski vježbač na konju s hvataljkama, što mi je iskreno žao, ali ga razumijem jer je teško držati formu cijelu sezonu. Pripremio sam se za direktnu borbu s njim i nastupat ću kao da je on ovdje. Neće ni ovako biti lako pobijediti, bit će tu jako dobrih konkurenata, prije tjedan dana u Kopru pobijedio je Slovenac Sašo Bertoncelj kojeg svakako smatram najvećim konkurentom. No, svjestan sam kako treba odraditi vježbu od početka do kraja. Imati ću ove godine još jedan veliki motiv. Ovo je teren Tomislava Markovića, našeg Osječanina koji neće nastupiti, ali bit će s nama jer je sastavni dio hrvatske gimnastičke reprezentacije. Njegova tragedija sve nas je potresla, ali nam je pokazala kako se uvijek vrijedi boriti.

Marijo Možnik:

Nisam propustio niti jedan svjetski kup u Osijeku iz razloga što je ovo moje najdraže natjecanje. Ovo je TOP tri najbolje organiziranih natjecanja, a atmofera je uvijek odlična. Vjerujem kako će se to ponoviti i ove godine. Žao mi je što s nama nisu naši Osječani Tomislav Marković i Andrej Korosteljev, ali vjerujem kako će biti s nama na tribinama. Mi smo došli spremni, mogu najaviti na preči pravi dvoboj s mojim kolegom iz Zagreba Tinom Srbićem. Pozvao bih sve ljubitelje gimnastike da nas dođu podržati.

Matija Baron:

Nisam dugo nastupao u Osijeku, a nadam se prije svega kako ću kvalitetno odraditi nastup u kvalifikacijama. Ako bude nastup kakav budem želio onda će sigurno biti finale. A budem li ušao u finale onda je sve moguće.

Tin Srbić:

Na Svjetskim kupovima osvojio sam četiri bronce. Jednu od njih i u Osijeku. Potom je došlo srebro, a prošli tjedan u Koperu i prvo zlato. Meni je u Osijeku prvi cilj da se dobro zabavimo, a da ćemo mi svi pokazati gledateljima kako možemo osvojiti odličje. Nadam se kako ću se zajedno s Marijom Možnikom boriti u nedjelju u finalu, a svim gledateljima želimo prirediti sjajan gimnastički spektakl.

Posljednje novosti