Site Logo

Novosti

Seligman, Baron, Tkalčec i Kajić izborili finala na Svjetskom kupu u Osijeku!

  • 19 April, 2017./ Vijesti

Hrvatski gimnastički reprezentativci ostvarili su maksimalan učinak prvog kvalifikacijskog dana na Svjetskom kupu koji je danas startao u osječkom Gradskom vrtu!

Subotnja finala na Grand Prix Osijek Žito Challenge cupu izborili su Robert Seligman i Matija Baron na konju s hvataljkama te Tijana Tkalčec i Ema Kajić na preskoku.

Domaći dečko, svježi europski finalist i jedan od favorita u Osijeku, Robert Seligman, najbolje je odradio kvalifikacije, skupio 14,300 bodova, dok je kao šesti u borbu za medalje ušao Zagrepčanin Matija Baron (13,950).

Danas sam odvježbao dobro, imao sam neke greške, ali izdržao sam, što je najbitnije. Moram biti iskren, osjećao sam veliki pritisak, jer sam silno želio izboriti finale i nastupiti u subotu pred punim Gradskim vrtom. Odužiti im se i napokon pobijediti u svom gradu. Dat ću sve od sebe da to napravim – rekao je Seligman nakon kvalifikacija.

Uletio sam u posljednji tren na turnir, uskočio umjesto kolege Leonarda Kušana koji se ozlijedio, ali uspio sam odraditi. Napravio sam dvije greškice, trudit ću se u finalu ih ne ponoviti – najavio je Baron.

Nakon dvije godine izvan gimnastike, savršen povratak ima Tijana Tkalčec. Sjajna Čakovčanka, bivša europska finalistica i dvostruka osvajačica ukupne pobjede u Svjetskom kupu, proteklog vikenda bila je u finalu SK-a u Kopru, a sada isto ponavlja u Osijeku nakon što je kvalifikacije završila sa 6. ocjenom (13,550).

Jako sam zadovoljna svojim povratkom u gimnastiku nakon dvije godine odsutstva. Puno se bolje sad osjećam, lakše mi je skakati i izuzetno sam zadovoljna što se to vidi na mojim skokovima i ocjenama i puno mi znači što sam sad čak i bolje odskakala nego u Kopru i što sam ušla ovdje u finale. Ipak je ovo Osijek, ipak je ovo domaća publika, domaći teren i to me posebno veseli – rekla je Tijana.

U borbi za medalje će i Riječanka Ema Kajić i to nakon osmog mjesta u kvalifikacijama (13,175).

Ovo mi je treće finale u Osijeku. Zadovoljna sam. OK sam napravila skokove, ali može to i bolje. Pogotovo moram biti bolja ovdje, ipak mi je ovo najdraži Svjetski kup, ovdje najviše volim nastupati. Jednostavno, Osijek ima i najbolju atmosferu i najbolju organizaciju – pohvalila je Ema domaćine.

Najbolji preskok danas imala je svježa europska medaljašica, Mađarica Boglarka Devai (14,125), na dvovisinskim ručama suce je najviše oduševila Ruskinja Anastasija Iljankova (14,300), muški parter pripao je njezinom sunarodnjaku Kirilu Prokopevu (14,600), a ruče Audrysu Ninu Reyesu iz Dominikanske Republike (14,400).

Sutrašnji, drugi kvalifikacijski dio u Osijeku starta od 15.00 sati, a hrvatske snage biti će Tin Srbić i Marijo Možnik na preči, Ana Đerek na gredi i parteru te Ana Poščić na parteru.

Posljednje novosti