Site Logo

Novosti

Srbić kralj preče u Osijeku, Đerek šesta u finalu partera!

  • 21 April, 2017./ Vijesti

Hrvatski gimnastičar Tin Srbić na savršen način zatvorio je 9. izdanje Grand Prix Osijek Žito Challenge cupa.

I drugi vikend za redom pozlatio je preču na Svjetskom kupu. Nakon Kopra, bio je nedodirljiv i na kraljevskoj spravi u Osijeku.

U vreloj atmosferi ispunjenog Gradskog vrta, 20-godišnji Zagrepčanin oduševio je u vježbi sa startom od 6,2, a suci su ga ocijenili sa 14,367 bodova. Pored njega na postolje su stali srebrni Nizozemac Bart Deurloo (14,333) i brončani Rus Sergej Elcov (14,100).

Drugo zlato u nizu, ovaj put kod nas u Osijeku… Bilo je nevjerojatno! Puno bolje nego u Kopru. Moram priznati da me ta sjajna atmosfera u dvorani stvarno digla. Malo sam se naježio prije nastupa. Mislio sam u sebi ‘gle, pred svim tim ljudima ideš napraviti najbolje što možeš, ideš dati baš sve što znaš, pa makar i pao’. I eto, bilo je najbolje što sam mogao u tom trenutku. Možda imam malo boljih vježbi na treningu, ali nastupiti u ovakvoj atmosferi, pred domaćim ljudima, pred mojim roditeljima koji me već godinama nisu gledali uživo… Ovo je ipak bila neka druga priča i nije bilo lako ostati miran i odraditi. Mislim da nisam mogao bolje – rekao je naš zlatni dečko Tin Srbić.

U drugom hrvatskom finalu u Osijeku, Tinova velika ljubav, mlada Splićanka Ana Đerek zauzela je šesto mjesto na parteru s ocjenom 12,533 boda.

Zadovoljan sam sa svojim šestim mjestom. To je još jedno mjesto naprijed u odnosu na kvalifikacije, vježba za nijansu bolja… Ma, prezadovoljna sam. Predivna atmosfera, predivna publika, još jedno predivno iskustvo za mene. A i zlato Tina koje mi posebno znači. Drago mi je da je pred našom publikom uspio tako nešto napraviti. Sve skupa, ja sam presretna – poručila je naša najbolja gimnastičarka.

I ženski parter (13,733) i gredu (13,467) osvojila je Brazilka Thais Fidelis Dios Santos, muški preskok pak Audrys Nin Reyes iz Dominikanske Republike (14,484), dok je još jedno sjajno organizirano natjecanje Svjetskog kupa u Osijeku zlatom zatvorila najveća zvijezda. Olimpijski pobjednik iz 2012. i srebrni iz 2016. na karikama, Brazilac Arthur Zanetti (14,900).

Posljednje novosti