Site Logo

Novosti

Stotine mladih vježbalo sa Seligmanom

  • 28 April, 2018./ Vijesti

Manje od mjesec dana do početka desetog izdanja Svjetskog kupa u gimnastici, Gimnastičko društvo Osijek – Žito, kao izvršni organizator DOBRO World Cupa 2018., odlučilo je pokrenuti svoje sugrađane te promovirati ovaj veliki sportski događaj u Osijeku.

Tako je u subotu prijepodne u osječkom Drvenparku, omiljenom mjestu brojnih najmlađih Osječana, održano vježbanje na otvorenom. Stotine mladih i njihovih roditelja, djedova i baka, iskoristilo je prekrasan sunčani dan i odlučilo vježbati zajedno s hrvatskim gimnastičkim reprezentativcem Osječaninom Robertom Seligmanom.

– „Drago mi je vidjeti Vas u ovolikom broju, a nadam se kako će nas još više biti 26. i 27. svibnja u dvorani Gradski vrt za vrijeme DOBRO World Cupa, velikog sportskog događaja u našem gradu“, rekao je Seligman brojnim okupljenim Osječanima u Drvenparku prije početka vježbanja u kojem je aktivno sudjelovao i kuna Gymi maskota DOBRO World Cupa.

Vježbanju na otvorenom aktivno su sudjelovali brojni članovi Gimnastičkog društva Osijek – Žito, a organizirano su i im se pridružili mladi nogometaši Osijeka, polaznici Otvorene škole NK Osijek, zatim članovi Vaterpolo kluba Mursa, Aiki jutsu kluba Osijek te polaznici Dječjeg vrtića Latica, a nazočan je bio i Tomislav Marković, član GD Osijek – Žita i dugogodišnji hrvatski reprezentativac. Vježbanje je vodila Tihana Lujev, trenerica Gimnastičkog društva Osijek – Žito.

Trening na otvorenom i druženje s brojnim Osječanima podržao je i generalni pokrovitelj DOBRO World Cupa tvrtka Žito, sa svojim brandom DOBRO, te Središnji državni ured za šport koji je na ovaj način promovirao ovogodišnji Europski tjedan sporta uz slogan #BeActive.

Vježbanje na otvorenom prvi je u nizu događanja kojima će se najaviti održavanje 10. izdanja Svjetskog gimnastičkog kupa u Osijeku. Jedan od njih najavljen je i u Drvenparku. Naime, 12. svibnja u 18 sati na osječkoj Promenadi pokraj Pješačkog mosta, uz pomoć brojnih Osječana, planira se izraditi najduža „špaga“ na svijetu.

Posljednje novosti