Site Logo

Novosti

Tijana Tkalčec šesti put u Gradskom vrtu lovi svoju treću medalju

  • 9 May, 2019./ Vijesti

Naša najiskusnija aktivna gimnastičarka, Tijana Tkalčec, nakon odličnog sedamnaestog mjesta na preskoku na netom završenom Europskom prvenstvu u Poljskoj, i ove će godine nastupiti na DOBRO World Cup Osijek.

Iza Tijane Tkalčec odlična je sezona. Prošle godine Tijana je nastupila na pet turnira Svjetskoga kupa. Na svakome se od njih plasirala u finale te u svakom finalu osvojila peto mjesto. Rekli bismo, sezona za pet! Ove godine nastupila je na Svjetskim kupovima u Bakuu i Dohi, gdje zbog zdravstvenih problema nije izborila finala, da bi potom zabljesnula na Europskom prvenstvu u Szczecinu gdje je u žestokoj konkurenciji osvojila 17. mjesto na preskoku. Tijana se u Gradski vrt vraća iz godine u godinu. Prošle je pred domaćom publikom bila petoplasirana, a evo što ona sama najavljuje za predstojeće izdanje.

Osijek je prvo natjecanje nakon, za tebe odličnog, Europskog prvenstva. Kako se za njega pripremaš?

Pripremam se tako da sam prvo odmarala par dana, jer se nakon svakog natjecanja dogodi lagani pad forme pa nije bilo potrebe za pretjeranim naporom. Uvježbavam novi skok i pokušavam što više popraviti, odnosno „uglancati“ svoje stare skokove.

Koliko si puta do sada nastupila u Osijeku? Koja ti je najdraža uspomena iz Gradskog vrta?

U Osijeku sam do sada nastupila šest puta. Definitivno najdraža uspomena mi je srebro iz 2009. godine, kao i bronca iz 2010. No, ne mogu reći da me i podrška publike nakon mog povratka u 2017. ostavila ravnodušnom.

Što bi rekla, po čemu je Osijek poseban i zašto se voliš ondje vraćati?

Osijek je poseban po tome što je zaista vrhunski organiziran, od smještaja, prijevoza, pa do Javnog izvlačenja startnih brojeva za finale, što nema niti jedan drugi Svjetski kup. Posebno mi je drag i zbog domaće publike i zbog toga što je to „naš“ domaći Svjetski kup i zbog toga i volim ovdje nastupati.

Što spremaš za Svjetski kup u Osijeku? Skokove s Europskog prvenstva ili nešto novo?

Želja mi je za Svjetski kup u Osijeku pojačati prvi skok te dodati još pola okreta više u saltu, tako da se trenutno na treninzima najviše posvećujem tom skoku.

Što kažeš na konkurenciju koja će biti u Osijeku? Što publike ove godine može očekivati?

Konkurencija će i ove godine biti jaka, kao i svake do sad. Kao što se ja volim vraćati u Osijek, tako i svi gimnastičari vole doći ovdje na Svjetski kup. Prema tome, publika može očekivati četiri vrlo zanimljiva dana, sa raznim atraktivnostima unutar i van gimnastičke dvorane. Nadam se da će i ove godine, kao i svake do sad doći što više navijača i sve nas bodriti.

Posljednje novosti