Site Logo

Novosti

U Gradskom vrtu sedmero hrvatskih predstavnika u borbi za finala

  • 22 May, 2019./ Vijesti

Od 22. do 26. svibnja u dvorani Gradski vrt u Osijeku održati će se 11. po redu Svjetski gimnastički kup. Na DOBRO World Cupu Osijek 2019. nastupit će sedmero hrvatskih predstavnika četvero u ženskoj i trojica u muškoj konkurenciji.

U četvrtak (23. svibnja) prvoga dana kvalifikacija od 15 sati, od hrvatskih predstavnika nastupiti će Tijana Tkalčec i Ema Kajić (preskok), Robert Seligman (konj s hvataljkama) i Aurel Benović (parter). U petak (24. svibnja) drugog dana kvalifikacija, također od 15 sati, u borbu za finale krenut će Ana Đerek i Christina Zwicker (parter i greda) te Tin Srbić na preči.

U subotu (25. svibnja) od 15,45 sati na rasporedu su finala na parteru, konju s hvataljkama i ručama za gimnastičare i preskoku i dvovisinskim ručama za žene. U nedjelju (26. svibnja) od 15 sati finala su na karikama, preči i preskoku za muškarce te parteru i gredi za žene.

Ana Đerek:

Prošle godine sam propustila Osijek zbog ozljede pa mi je iznimno drago što sam se ove godine vratila. Ove godine nastupat ću na gredi i parteru, ako bude sve kako sam trenirala sigurna sam da će i rezultat doći. Stoga, vjerujem nastupu u finalu.

Ema Kajić:

Veliko mi je zadovoljstvo što nastupam pred domaćom publikom. Organizacija natjecanja je odlična, dvorana prekrasna, uvijek je sjajna atmosfera. I ove godine nastupat ću na preskoku. Želim odraditi svoja dva skoka najbolje što mogu. Naravno, nadam se finalu.

Tijana Tkalčec:

Već dugi niz godina nastupam u Osijeku i uvijek mi je zadovoljstvo vratiti se i nastupati pred domaćom publikom. To je poseban i drukčiji osjećaj nastupati kod kuće nego li vani u svijetu pa je uvijek veća želja odraditi što bolje svoj nastup. Nadam se finalu kao što sam ga ostvarila i prošle godine. Konkurencija je i ove godine jaka. Svi se vole vraćati u Osijek, zato je konkurencija velika. Ako uđem u finalu pripremam novi skok tako da se nadam da ću ga moći prikazati ga pred domaćom publikom.

Tin Srbić:

Imao sam naporan prvi dio sezone i drago mi je da sam opet sposoban nastupiti u Osijeku. Moja je obveza doći u Osijek jer je kod kuće  i jedan od boljih svjetskih kupova. Konkurencija je ove godine nešto mlađa. Dolazi puno dobrih mlađih gimnastičara, a oni se svi žele prikazati na svjetskim kupovima. Imam dvije uzastopne pobjede, naravno nadam se i trećoj s čime bi okrunio taj ciklus. Plasman u finale najmanje je što se od mene očekuje. Moram reći kako mi je žao što tu nije i moj kolega Anton Kovačević, koji se nije uspio oporaviti nakon dugačke ozljede kao i što neće biti Filipa Udea. Zato ćemo se Robi, Aurel i ja potruditi ostvariti što bolje rezultate ove godine u Osijeku.

Robert Seligman:

Kao netko tko nije samo natjecatelj, nego i domaćin, zahvalio bih Gradu Osijeku, Osječko-baranjskoj županiji, Hrvatskoj turističkoj zajednici, Središnjem državnom uredu za šport, a posebnu bih zahvalu uputio Žito grupi sa njihovim brandom DOBRO. Bez njih natjecanje ne bi moglo biti na ovako visokom nivou. Također bi zahvalio i Sportskim objektima koji nam ustupaju ovu prekrasnu dvoranu isključivo na korist nama gimnastičarima. Ovdje se doista trudim ugoditi svim svojim kolegama gimnastičarima. Živim gimnastiku 24 sata. Vjerujem kako će ovo biti još jedno nezaboravno natjecanje. Dvorana je predivna, a signal putem satelita bit će poslan u svijet u preko 550 milijuna kućanstava. Velika čast mi je biti dio reprezentacije. Od nas sedam sigurno ćemo imati barem četiri – pet finala. Dakako, Tin Srbić je za mene broj jedan. Uvjeren sam kako će opet donijeti najsjajniju medalju. Ja je još nisam osvojio na domaćem terenu. Ovo je 11. izdanje, neka simbolično bude što više tih „jedinica“ u sveukupnom poretku. 

Aurel Benović:

Moja očekivanja su veća nego li prošle godine kada mi je za dvije desetinke izmaklo finale. Imam još jaču vježbu s još većim startom, želim je odraditi što čistije pa da po prvi puta nastupim u finalu na Svjetskom kupu. Bilo bi to sjajno pred domaćom publikom.

FILIP UDE ZBOG OZLJEDE PRSTA MORAO OTKAZATI NASTUP U OSIJEKU

Samo dan uoči početka natjecanja na DOBRO World Cupu 2019. iz tabora hrvatske gimnastičke reprezentacije stigla je loša vijest. Posljednjih godina ponajbolji hrvatski gimnastičar osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008., Svjetskom prvenstvu u Nanningu 2014. i Europskom prvenstvu u Lausannei 2008. godine Filip Ude otkazao je nastup u Osijeku. Čakovčanin se ozlijedio na posljednjem treningu uoči dolaska u Osijek.

Na žalost Filip je morao otkazati nastup. Nakon treninga u srijedu navečer gdje smo simulirali nastup u Osijeku, ozlijedio je prst na ruci. Ozljeda nije strašna, ima longetu, ali mu slijedi desetak dana mirovanja zbog čega nije u mogućnosti, unatoč ogromnoj želji, nastupiti pred domaćom publikom. Tako mu umjesto dolaska u Osijek, gdje je bio plan odradili polovinu višeboj, na čak tri sprave, slijedi mu rehabilitacija i i nadamo se što bržem povratku treninzima, rekao je Mario Vukoja, jedan od trenera hrvatskog gimnastičkog reprezentativca.

Filipu želimo što brži oporavak i povratak natjecanjima!

VIKEND PRED NAMA ZAČINJEN GIMNASTIKOM I ODLIČNOM ZABAVOM

Sve informacije o natjecanju, čija će se finala održati u dvorani Gradski vrt od 25. (15:30h) i 26. svibnja (14:30h), možete pratiti i na www.osijekgym.com, kao i na Facebook i Instagram profilima natjecanja, Gimnastičkog kluba Osijek-Žito te Hrvatskog gimnastičkog saveza. Dodajmo kako je osim sportskog programa, najavljen i bogat zabavni program u sklopu FEELGOOD WEEKEND Festivala na kojemu će nastupiti Neno Belan&Fiumens (petak, 24. svibnja) te Massimo (subota, 25. svibnja).

Posljednje novosti