Site Logo

Novosti

Zlato za Seligmana, Tkalčec peta, Benović sedmi

  • 25 May, 2019./ Vijesti

Prvog dana finala DOBRO World Cupa Osijek, dvoranom Gradski vrt odzvanjalo je skandiranje „Robi, Robi“. Hrvatski reprezentativac, domaćin i zaštitno lice osječkog Svjetskog kupa, Robert Seligman dosanjao je svoj veliki san – uzeo je zlatnu medalju vježbom na konju s hvataljkama!

Nakon prvog mjesta u kvalifikacijama, koje su dale nadu da bi se situacija mogla ponoviti i u subotnjem finalu, Seligman je mirno i rutinski odradio svoju vježbu u današnjem finalu i s konačnom ocjenom 14.533 uzeo svoje prvo „osječko“ zlato. Nakon 11 godina koliko nastupa u svom rodnom gradu, 2019. godina bila je predodređena za ispunjenje Robertovog velikog sna – stati na najviše postolje u Gradskom vrtu. Iza Roberta su ostali Rus Nikolai Kuksenkov (14,300) i Azerbejdžanac Ivan Tikhonov (14,000).

Što reći, presretan sam. Dao sam sve od sebe, nisam kalkulirao niti malo. Ovo je moj trenutni maksimum i to odrađujem sada i na treninzima. Kako sam i najavljivao, osjećao sam da bi ove godine mogao pobijediti. Sada kada se to i dogodilo, kao da mi je veliki kamen pao sa srca. Svjestan sam da imam 33 godine i da ću nastupati i boriti se za postolja još par godine, ali bilo bi mi uistinu žao da nisam u svom gradu uzeo zlatnu medalju. Nisam kalkulirao iako je situacija bila poprilično čista do mog nastupa. Moja današnja vježba je bila stvarno dobra, ne mogu si ništa zamjeriti i presretan sam zbog medalje“, rekao je Seligman netom nakon uručenja odličja.

Uz Roberta, danas je nastupilo još 2 hrvatskih predstavnika – Tijana Tkalčec na preskoku te Aurel Benović na parteru. S Tijaninim petim i Aurelovim sedmim mjestom, završio je prvi finalni dan DOBRO World Cupa Osijek 2019.

Ocjene danas su bile nešto niže nego što sam navikla, ali radila sam novi skok koji još nije dovoljno uvježban – još trebam iskustva s njim na natjecanjima kako bih ga uvježbala kako treba i kako bi ocjene bile više. Po povratku u Čakovec nastavit ću uvježbavati taj skok jer već u srijedu putujem za Koper i nadam se tamo da ću ga izvesti kako treba i da će to biti dovoljno za finale. Poseban je osjećaj nastupati doma, pred osječkom publikom koja je uistinu divna i navija iz sveg glasa za sve športaše bez obzira iz koje zemlje da dolaze“, nakon nastupa u finalu s medijima je podijelila Tijana Tkalčec.

Prvi finalni dan u Osijeku završiti će nastavkom zabavnih sadržaja u okviru 2. izdanja Gastro&Wine&Music festival FEELGOOD WEEKEND – sve posjetitelje eventa očekuje izvrsna gastro ponuda, a u 21h svi vjerujemo s nestrpljenjem očekuju nastup neponovljivog Massima. Nedjelja je rezervirana za drugi finalni dan koji će s početkom u 14:30h donijeti još 3 hrvatska finala – Tin Srbić na preči te Ana Đerek na gredi i parteru tražit će sutra u dvorani Gradski vrt svoje prilike da upotpune kolekciju hrvatskih medalja sa ovogodišnjeg DOBRO World Cupa Osijek.

 

Posljednje novosti