Site Logo

Novosti

TKALČEC, UDE I SELIGMAN U FINALU, KAJIĆ I BENOVIĆ PRVE PRIČUVE

  • 24 May, 2018./ Vijesti

Prvoga kvalifikacijskog dana na DOBRO World cupu 2018. hrvatski gimnastičarke i gimnastičari ostvarili su plasman u tri finala. U subotnjim finalima, od 17 sati, gledat ćemo Filipa Udea i Roberta Seligmana na konju s hvataljkama i Tijanu Tkalčec na preskoku. Ude je u kvalifikacijama osvojio drugo mjesto (14.333), bolje plasiran bio je jedino Lee Chih Kai iz Kineskog Tajpeha (15.000). Treće mjesto pripalo je Slovencu Saši Bertoncelju (14.500). Robert Seligman u finale je ušao kao osmi, posljednjem mjestu koje vodi u subotnju borbu za medalju. Seligman je odlično odradio vježbu sve do završnice kada je kiksao na saskoku. No, konačnih 13.867 bilo je dovoljno za finale.

Plasman među osam najboljih ostvarila je i Tijana Tkalčec. U disciplini preskok zauzela je šesto mjesto s ocjenom 13.383 (13.433,13.333). Najbolja na preskoku bila je legendarna Uzbekistanka Oksana Chusovitina s ocjenom 14.184 (14.267, 14.100). Druga hrvatska predstavnica Ema Kajić u subotnjem finalu imat će status prve pričuve. Zauzela je deveto mjesto s ocjenom 12.934 (13.100, 12.767). Zamalo je nastup u finalu ostvario i mladi Osječanin Aurel Benović. U svom prvom nastupu na Svjetskom kupu u Osijeku član GD Osijek – Žito zauzeo je deveto mjesto s ocjenom (13.933). Najbolju ocjenu dobio je Rus Kiril Prokopev (15.200).

Finale na parteru na rasporedu su u subotu u 17,10 sati. Borba za medalje na preskoku žene je od 17,47 sati, a na konju s hvataljkama od 18,28 sati. U subotu ćemo doznati najbolje na DOBRO World cupu 2018. na dvovisinskim ručama za žene (od 19 sati) i ručama za muškarce (19,40 sati).

Tijana Tkalčec:
– Ispunila sam cilj zbog čega sam došla u Osijek, ali iskreno nisam niti očekivala baš plasman u finale. Sve se poklopilo, uspješno sam odradila skokove. Išli smo na sigurniju varijantu skokova jer se još uvijek bojim kako će reagirati moji bubrezi s kojima imam probleme. Tu sigurniju varijantu ću raditi i u finalu. Mislim da realno više od petog šestog mjesta nisam vrijedna. Ostale cure imaju jače skokove.
Ema Kajić:
– Pomalo sam razočarana. Nedostajalo mi je jedno mjesto. To je sport usponi i padovi. Sljedeće godine će biti bolje. Prvi skok sam malo niže ušla, drugi skok bio je slabiji doskok. Često mi se događaju deveta mjesta, prošle godine sam uspjela ući kao sedma, nadam se da će biti sljedeće godine.

Aurel Benović:
– Jako sam zadovoljan obzirom da je to moj drugi nastup na Svjetskom kupu. Malo je bio kraj bio lošiji tu sam izgubio par desetinki. Želio sam sve ukopati zbog pritiska nastupa nisam to uspio. Davao sam stvarno dosta energije u vježbu, ali jako malo mi je nedostajalo za finale.

Filip Ude:
– Nisam si postavljao nikakve ciljeve, finale ili medalje, bilo mi je važno smiriti se i odraditi najbolje što mogu. Nije bila moja najbolja izvedba, ali nisam pao. U finalu ću probati svoju najjaču vježbu, malo je vremena do Europskog prvenstva mora se isprobati. Do samog nastupa sam bio u grču, predzadnji pokušaj na zagrijavanju je bio dobar, smirio sam se i ispalo je dobro u kvalifikacijama. U finalu ako izvedem najtežu vježbu mogu se boriti za sve medalje.

Robert Seligman:
– Jako sam zadovoljan što sam ušao u finale. U odličnoj sam formi. Vježba je sjela na svoje mjesto i unatoč ovome kiksu na kraju, uopće ne sumnjam u nju. Danas sam pokazao, ovo je bila moja maksimalna vježba. Vježba je sa startom 6.1 što je visoko i s kojom se planiram naredne dvije-tri godine boriti za najveća odličja. Na samom kraju prije saskoka bio je trenutak dekoncentracije. Taj saskok ja bih iskreno jedva priznao. Finale je za mene bila nagrada, a to sada moram u subotu potvrditi.

Posljednje novosti